Презентація до уроку "Італія. Корпоративна держава. Фашистський режим Беніто Муссоліні."

Про матеріал
Презентація до уроку в 10 класі "Італія. Корпоративна держава: ідея та реальність. Фашистський режим Беніто Муссоліні."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Італія. Корпоративна держава: ідея та реальність. Фашистський режим Беніто Муссоліні.

Номер слайду 2

Після цього уроку ви зможете:створювати скетчі;охарактеризувати становище Італії в 20-30-ті рр.;визначити основні ідеї фашизму;дати характеристику і власну оцінку діяльності Б. Муссоліні;працювати з історичними джерелами та критично оцінювати інформацію.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Авторитаризм - …Ознаки авторитаризму:

Номер слайду 5

Ознаки авторитаризму. Цензура. РепресіїОднопартійність. Мілітарізація. Права людини не забезпечуються. Необмеженість та не підконтрольність влади. Невелике число носіїв влади. Без поділу на гілки влади

Номер слайду 6

Визначте ознаки фашизму за новелою Томаса Манна «Маріо і чарівник» (1930 р.)

Номер слайду 7

Панування одного класу, зловживання владою, дискримінація, приниження людської гідності{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}1 Ствердження оповідача, що… в серпні чужинець почувається ізольованим, ніби гостем нижчого ґатунку серед флорентійського і римського товариства…2 Епізод у їдальні (головний герой з родиною змушений був сідати там, де вказував кельнер, хоча були вільні столики під червоними ліхтариками на веранді, котрі тримають для «наших клієнтів»)3«Публіка тільки тоді матиме добрий вечір, коли матиму його я»4«Чіполла остерігався зачіпати благородну публіку і звертався тільки до простолюду»

Номер слайду 8

Патріотизм, підкорення, зловживання владою{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}1 У новелі зображено гіпнотичний сеанс Чіполли, де він демонструє неабияке вміння підкорювати людей з допомогою гіпнозу.2 Рішення дирекції готелю, яка не звертаючи увагу на запевнення, що хвороба у дітей минула, ухвалила віддати справу на суд готельному лікарю: «…лише йому, самим нам запрошувати якогось лікаря не дозволялося»3«Дехто називав великі дати з історії Італії. Чіполла відразу підхоплював їх і висловлював свої патріотичні міркування з цього приводу»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

РОБОТА В ГРУПАХ( 10 хвилин)І група – «Прихід до влади італійських фашистів»ІІ група – «Характеристика фашизму в Італії»ІІІ група – «Корпоративна держава»IV група – «Зовнішня політика Італії у 20-30-ті рр.»

Номер слайду 13

Релаксація

Номер слайду 14

Уміння, навички. Дуже добре зрозумів / зрозуміла. Не все зрозумів /зрозуміла. Не зрозумів / зрозуміла. Я навчився/навчилася створювати скетчі   Я знаю особливості розвитку Італії в 20-30-ті рр. ХХ ст.   Я зрозумів\ зрозуміла, терміни, що вивчалися на уроці   Я запам’ятав\ запам’ятала дати, що вивчалися на уроці   Урок був цікавим   

pptx
Додано
10 грудня 2021
Переглядів
1746
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку