Презентація до уроку: "Лабораторне дослідження будови плоду"

Про матеріал

Матеріал презентації допоможе учителю провести дистанційне лабораторне дослідження.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Поширення і використання з комерційною метою заборонено автором

Номер слайду 3

Мета: формувати вміння розрізняти та визначати біологічні об’єкти за морфологічними ознаками. Обладнання: скальпель, плоди.

Номер слайду 4

Хід роботи.

Номер слайду 5

1. Розглянути та описати будову плодів яблуні і персика.

Номер слайду 6

2. Замалюйте плід яблуко і знайдіть зовнішній (екзокарп), середній (мезокарп) та внутрішній (ендокарп) шари оплодня.123

Номер слайду 7

3. Розглянути та описати будову плодів вістерії та кукурудзи.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

4. Розподіліть плоди на сухі та соковиті. Кістянка вишніЗернівка пшениціСтручок капусти. Коробочка маку. Ягода винограду. Помаранча лимону. Несправжня кістянка волоського горіха

Номер слайду 10

5. Розподіліть соковиті плоди на однонасінні та багатонасінні. Гарбузина огірка. Ягода томату. Яблуко грушіКістянка абрикоса. Багатокістянка малини

Номер слайду 11

6. Розподіліть сухі плоди на однонасінні та багатонасінні. Сім’янка соняшника. Біб гороху. Зернівка пшениціГоріх ліщини. Коробочка петунії

Номер слайду 12

Запишіть висновки. Дайте відповіді на запитання.1. Яку будову має плід?2. За якими ознаками розрізняють плоди?

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ляскало Ольга Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пашаєва Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Свінчук Володимир Володимирович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
8 січня 2023
Переглядів
3274
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку