Презентація до уроку літературного читання "Так зароджується дружба"

Про матеріал

Презентація до уроку літературного читання "Так зароджується дружба", яка допоможе учням ознайомитися з оповіданням про життя тварин, розкрити причинно-наслідкові зв'язки дружніх стосунків людини і звіра, навчитися із розумінням ставитися до "братів наших менших"; вдосконалюва­ти уміння швидко орієнтуватися у тексті, ділити його на частини; складати малюнковий план.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Девіз уроку: Щоб успіхи чудові мати, Треба гарно всім читати.

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання. Гра «Небо і Земля»Перевірка складеного плану до оповідання «Кріт-неборака»

Номер слайду 4

Гра "Цікаве перетворення"Лис

Номер слайду 5

Гра "Який цей предмет?"Лис – Письменник –

Номер слайду 6

Повідомлення теми і завдань уроку«Так зароджується дружба…»

Номер слайду 7

Інформація про Григора Тютюнника. Григір Тютюнник народився на Полтавщині у селянській родині. Доля приготувала Григору багато випробувань. Він рано залишився без батька. Але усе своє життя письменник з теплотою і ніжністю згадував його. Потім була ще й війна, голод. Дуже допомогли у житті хлопцю дядько і його дружина. З дитинства Г. Тютюнник ріс хлопчиком, чутливим до природи. Ці враження відбилися у його творах – збірках оповідань для дітей «Ласочка», «Лісова сторожка», «Степова казка». Прожив Г. Тютюнник лише 49 років, але зумів залишити багато цікавих творів для дорослих і дітей.

Номер слайду 8

Словникова роботапасовисько рибалити засипав облизнулося вудочці вудити закортіло ожеледець скімлення прокинувся підзолочений куняв

Номер слайду 9

Робота у паріДрібушить - тонкий шар льоду. Туркотіли припутні - витанцьовує. Вепри з виводками - попискує, підвиває. Скімлення - дуже захотілося. Закортіло - жалібне звучання. Рибалка - кабани зі своїми малятами. Нажива - воркували лісові голуби. Дзяволить - людина, яка ловить рибу. Ожеледець - принада для ловіння риби.

Номер слайду 10

Поділ оповідання на частини, складання плану. План1. Ранок.2. Незвичайний гість.3. Друзі-рибалки.4. Довга зима.5. Ласоччина сім'я.

Номер слайду 11

Інтерактивна гра «Ключове слово»АРСЕН ЛАСОЧКАктивнийозумнийердешнийнергійнийебагатослівнийагіднактивнаміливабережнаемнамітливазартна

Номер слайду 12

Гра «Мозаїка»То чого ж навчає нас автор, яка головна думка оповідання дізнатися вам допоможе гра «Мозаїка»

Номер слайду 13

Підсумок уроку. Кросворд. ЛИЯНЕСЛОААСРСЧКАЕНЬНУКОКНЕВОЧНВСТАЬ

Номер слайду 14

МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
20 липня 2018
Переглядів
1483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку