Презентація до уроку літературного читання у 2 класі "Весела зима. Платон Воронько "Гра у сніжки".

Про матеріал
Ця презентація розроблена до уроку літературного читання у 2 класі за підручником О.Вашуленко. Матеріал містить різні види роботи на уроці. Допоможе удосконалювати навички виразного читання вірша, аналізувати прочитане; навчає розповідати про враження зі свого досвіду; розвиває критичне мислення, вміння висловлювати свою думку; формує в школярів інтерес до навчання; виховує ввічливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Весела зима. Платон Воронько «Гра у сніжки»Підготувала: вчитель початкових класів Запорізької гімназії № 80 Шатунова Алла Федорівна

Номер слайду 2

Привітання. Добрий день, діти!Нас чекає зустріч із зимовими розвагами! Беріть скоріше із собою гарний настрій, увагу, бажання вчитися. Готові?Тож починаємо…

Номер слайду 3

Вправа «Кому і за що»Діти, давайте передамо по черзі це серденько і скажемо кому і за що ми його даруємо. Наприклад: «Я хочу подарувати це серденько Данилкові просто так». «А я хочу подарувати це серденько Маринці за те, що вона мені посміхнулася»; «Я хочу подарувати Максимові це серденько за те, що він мій товариш».

Номер слайду 4

 Перевірка домашнього завдання. Виразне читання казки М. Чумарної «Як зайчики зимували»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Читання «Ланцюжком»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вправа «Продовж речення». Узимку на город забрели…Вони вигребли з-під землі…Другий зайчик запропонував, щоб не бути голодними решту моркви…Наступного дня город і ліс замело…Перший зайчик з голоду …Товариш притягнув йому примерзлу…Перший зайчик зрозумів , що необхідно…А хто вміє зберігати-той…

Номер слайду 7

Логічна гра «Так чи ні»Узимку діти катаються на роликах. Улітку падає сніг. Взимку діти люблять кататися на санчатах. Восени ведмідь збирає жолуді на зиму. Влітку з дахів звисають бурульки. Навесні птахи відлітають у вирій.

Номер слайду 8

Сьогодні на уроці ми будемо знайомитись із віршем Платона Воронька «Гра у сніжки»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Сповіщення теми уроку

Номер слайду 9

Знайомство із автором. Платон Микитович Воронько ( 1913 – 1988)– видатний український дитячий поет. Народився поет в сім'ї коваля на Сумщині. Його дід був кобзарем. З 10 років хлопчик виховувався в Охтирському дитмістечку, де й закінчив школу-семирічку. Потім закінчив літературний інститут. На його віршах виростають покоління українських дітей.

Номер слайду 10

Робота зі світлинами. Діти, розгляньте світлини.-Кого ви на них бачите?-Що роблять діти?-На вашу думку ці діти люблять зиму?-З чого ви це зрозуміли?

Номер слайду 11

Вправа «Скарбничка слів»Влучно – точно влучити в ціль. Сувій – що-небудь згорнуте, скручене в трубочку або сніговий замет. Діти, як ви розумієте вислів «закрутився у сувій»?

Номер слайду 12

Читання вірша{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Які відчуття у вас виникли під час читання вірша? Прочитайте вірш самостійно ще раз.

Номер слайду 13

Гра «Закінчи речення»Дітки, закінчить речення словами «буду», «не буду»Допомагати батькам я…Малювати сніг чорним олівцем я …Кидати сніжки у незнайомих дорослих людей я …Читати цікаві книжки я…Гратися біля дороги я…Вітатися чемно я…Радіти успіхам друзів я…

Номер слайду 14

Обери свого сніговичка

Номер слайду 15

Всіх вітаю

pptx
Додано
20 грудня 2023
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку