Презентація до уроку "Маркування речовин"

Про матеріал
Даний матеріал розкриває поняття "маркування", знайомить учнів з основними маркуваннями небезпечних речовин, з їх впливом на оточуюче середовище, учні вчаться розрізняти застережливі знаки на етикетках. На порівняння є знаки з екологічно безпечними та нешкідливими речовинами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня!

Номер слайду 2

Доброго ранку, вже сонечко сяє,промiнчиком нiжним тебе зiгрiває,Доброго ранку, он пташка спiває,вже за вiконцем зима весну зустрічає

Номер слайду 3

Усе любить міру. (Народна мудрість)Чим відрізняються процеси горіння і повільного окиснення?Які умови виникнення горіння?Назвіть умови припинення горіння?

Номер слайду 4

Доповніть речення:1. Хімія вивчає … 2 Будь яку речовину виражають у вигляді …..3. А що ми називаємо хімічною формулою?(картки з формулами, прочитати якісний і кількісний склад)4. Як називають силу, за допомогою якої атоми можуть утворювати молекули як простих так і складних речовин?5. Ознаки, за якими речовини подібні між собою або відрізняються одна від одної називають …..6. Які ми з вами знаємо властивості, які характеризують ту чи іншу речовину? 7. За допомогою чого ми можемо виразити будь-яке хімічне перетворення?8. Що ми називаємо хімічним рівнянням?

Номер слайду 5

Розставте коефіцієнти на основі закону збереження маси (Ломоносова-Лавуазье)Na + H2 O = Na. OH + H2 Cu + O2 = Cu2 OFe2 O3 + C = Fe + COMn. O2 + HCl = Mn. Cl2 + H2 O + Cl2 KOH + P2 O5 = K3 PO4 + H2 O

Номер слайду 6

Хімічні елементи

Номер слайду 7

Тема уроку:

Номер слайду 8

Крохмаль, бджолиний віск,Яєчний білок, сіль, оцтова кислота. Пурпур, хна, індиго

Номер слайду 9

Навіщо вам вивчати дану тему?

Номер слайду 10

До небезпечних речовин насамперед відносяться хімічні речовини, яких у виробництві знаходиться більш ніж 50 тисяч.

Номер слайду 11

Токсикологія вивчає вплив хімічних речовин, діагностику, профілактику і лікування отруєнь. Небезпечна речовина — хімічний елемент чи з'єднання, яке викликає захворювання організму, є центральним поняттям токсикології.

Номер слайду 12

У сільському господарстві небезпечні речовини знаходяться в газоподібному, рідинному і твердому станах. Вони здатні потрапляти в організм через органи дихання, травний тракт чи шкіру. Шкідливий вплив хімічних речовин визначається як властивості самої речовини (хімічна структура, фізико-хімічні властивості, кількість — доза чи концентрація — небезпечних речовин) так і особливості організму людини (особиста чутливість до хімічної речовини, загальний стан здоров'я, вік, умови праці).

Номер слайду 13

За токсичним (небезпечним) ефектом впливу на організм людини хімічні речовини поділяють на загальнотоксичні, подразнюючі, сенсибілізуючі, канцерогенні, мутагенні, що впливають на репродуктивну функцію.

Номер слайду 14

За ступенем впливу на організм небезпечні речовини поділені на чотири класи небезпеки:1) надзвичайно небезпечні;2) високо небезпечні;3) помірно небезпечні;4) мало небезпечні.

Номер слайду 15

Знаки маркування поділяють на групи: - вказівні знаки (фіолетовий колір) - інформаційні знаки (блакитний колір) - забороняючі знаки (червоний колір) - застерігаючі знаки (жовтий колір)

Номер слайду 16

Маркування небезпечних речовин. Небезпечна для навколишнього середовища речовинаІнфекційні речовини, тобто речовини, що містять патогенні мікроорганізми. Речовини, які при взаємодії з водою, можуть виділяти займисті гази4. Вибухонебезпечна речовина

Номер слайду 17

5. Їдка речовина6. Отруйна речовина7. Пожежонебезпечна речовина8 Легкозаймиста речовина

Номер слайду 18

9. Радіоактивна речовина10. Шкідлива речовина11. Знак небезпеки

Номер слайду 19

Інколи виробники так маркують небезпечні речовини: А) Подразливі Б) ШкідливіВ) ЇдкіГ) Небезпечні для довкілля

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дія небезпечних речовин на організм людини

Номер слайду 22

Обережно! Ртуть!

Номер слайду 23

Органічні забруднювачі

Номер слайду 24

Збережемо разом планету Земля!ppt_x

Номер слайду 25

Ліки

Номер слайду 26

Перша допомога при отруєні ліками

Номер слайду 27

Уявіть, що ви потрапили на декілька хвилин в країну Хімічну, в якій багато речовин небезпечних, і треба розшифрувати, як з ними треба поводитись, аби не потрапити в халепу.

Номер слайду 28

Про що розкажуть етикетки?

Номер слайду 29

Невже маркування існує тільки для небезпечних речовин?

Номер слайду 30

Картки

Номер слайду 31

Підсумок уроку. Я навчився ……. Я дізнався, що….. Я буду обережними ….. Я знаю тепер як ….

Номер слайду 32

Параграф “Маркування небезпечних речовин”Оглянути вдома речовини та етикетки побутових засобів, записати у зошит інформацію про них.

Номер слайду 33

Оцінювання учнів

Номер слайду 34

pptx
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
2540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку