Презентація до уроку математики "Розв'язування рівнянь на основі властивостей пропорції", 6 клас

Про матеріал
Презентація до уроку математики у 6 класі на тему "Розв'язування рівнянь на основі властивостей пропорції" містить слайди до кожної частини уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

закріпити вміння розв’язувати рівняння, застосовуючи основну властивість пропорції; розвивати розумову діяльність, логічне мислення, культуру математичної мови, вміння застосовувати набуті знання до розв’язування вправ; виховувати колективність, увагу, вміння самоорганізуватись; намагатися скласти ситуацію успіху для кожного учня.

Номер слайду 3

На базарі їх не купиш, На дорозі не знайдеш, Їх не зважиш на терезах, І ціни не підбереш. ЗНАННЯ

Номер слайду 4

Розум полягає не лише в знаннях, але й у вмінні застосовувати ці знання. Аристотель

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Слово «пропорція» походить від латинського proportio (співвідношення, розмірність). Теорію пропорцій створили давньогрецькі вчені, зокрема Теотет і Евдокс.

Номер слайду 7

Золотим перерізом називають поділ відрізка на дві нерівні частини так, що довжина всього відрізка відноситься до довжини більшої частини, як довжина більшої частини до довжини меншої. Вперше це відношення зацікавило давньогрецького скульптора Фідія (5-те століття до н.е.). А сам термін «золотий переріз» увів Леонардо да Вінчі наприкінці 15-го століття.

Номер слайду 8

Відношення діагоналі правильного п’ятикутника до його сторони дорівнює золотому перерізу

Номер слайду 9

Грецький скульптор Леохар (4-те століття до н. е.) створив статую Апполона Бельведерського, якого в Стародавній Греції вважали ідеалом чоловічої краси. Вважається, що талія поділяє висоту досконалого людського тіла у відношенні золотого перерізу. Та сама закономірність розповсюджується, зокрема, на обличчя, руку, кисть руки. У людини, обличчя, якої пропорційне, рот ділить нижню частину обличчя, а дуги брів – усе обличчя у відношенні золотого перерізу

Номер слайду 10

Портрет Мони Лізи (Джоконди), написаний Леонардо да Вінчі, грунтується на золотих трикутниках, які є частинами правильного зірчастого п’ятикутника. Золотий трикутник – це рівнобедрений трикутник, у якого відношення довжини бічної сторони до довжини основи дорівнює 1,618.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Прославлені італійські майстри скрипкових інструментів Н.Аматі ( 1596-1684) і А. Страдіварі (1644-1737) свідомо використовували пропорцію золотого перерізу, щоб надати своїм неперевершеним виробам привабливого зовнішнього вигляду. Скрипка Н.Аматі Скрипка А. Страдіварі

Номер слайду 14

ЗАСТОСУВАННЯ ПРОПОРЦІЇ

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Що називається пропорцією? Прочитайте запис а : b = c : d. Вкажіть крайні та середні члени пропорції. Сформулюйте основну властивість пропорції. Складіть пропорцію з чисел 4, 5, 12, 15. Як знайти невідомий крайній член пропорції? Як знайти невідомий середній член пропорції? Наведіть приклад рівняння, яке має вигляд пропорції. Як розв’язувати такого виду рівняння?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

І група ІІ група ІІІ група Загадкове, нам знайоме, в ньому є щось невідоме. Його треба розв’язати, тобто корінь відшукати. Кожен легко, без вагання відповість, що це --

Номер слайду 22

Номер слайду 23

І група Знайдіть відтань між містами А і В, якщо від В до С 30 км і АВ : ВС = 5 : 3. ІІ група Знайдіть відтань між містами В і С, якщо від А до В 100 км і АВ : ВС = 5 : 3. ІІІ група Знайдіть відтань між містами А і С, якщо від А до В 50 км і АВ : ВС = 5 : 3.

Номер слайду 24

ξ 22, І група № 765, 767; ІІ група № 767, 771; ІІІ група № 775, 776.

Номер слайду 25

У – увазі Р – роботі О – організованості К – кмітливості

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ДЯКУЮ ЗА УРОК!

ppt
Додано
18 вересня 2020
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку