Презентація до уроку математики в 2 класі за темою "Досліджуємо кут"

Про матеріал
актуалізувати знання про геометричні фігури (точка, пряма, промінь, відрізок); ознайомити з поняттям «кут» та його елементами – вершиною, сторонами; учити креслити кути, розпізнавати кути в многокутниках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаю, любий друже!

Номер слайду 2

Тема уроку: Досліджуємо кут. «Вчитися можна тільки весело. Щоб переварювати ці знання, потрібно поглинати ці знання з апетитом» Французський письменник XIX століття Анатоль Франц

Номер слайду 3

актуалізувати знання про геометричні фігури (точка, пряма, промінь, відрізок); ознайомити з поняттям «кут» та його елементами – вершиною, сторонами; учити креслити кути, розпізнавати кути в многокутниках.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

А Точка —  це найпростіша геометрична фігура. Щоб зобразити точку, достатньо лише доторкнутись олівцем до паперу. Точку  позначають латинськими літерами.

Номер слайду 6

Пряма – це …… Пряма — це геометрична фігура, що не має ні початку, ні кінця.

Номер слайду 7

Промінь – це ……. Промінь – це пряма лінія, яка має початок, але не має кінця.

Номер слайду 8

Відрізок – це … Відрізок —  це частина прямої лінії, яка з обох боків обмежена точкою. Відрізок має початок і кінець, його не можна продовжити.

Номер слайду 9

Два промені, що мають спільний початок, утворюють кут. Промені – це сторони кута. Точка, що є початком цих променів – вершина кута

Номер слайду 10

Практичне завдання: Розглянь зразок : кут позначено буквами; букву, яка позначає вершину кута, записано посередині. Назви всі кути. Назви сторону і вершину кожного кута.

Номер слайду 11

Давайте перевіримо: Кут Кут <АОВ, вершина цього кута

Номер слайду 12

Питання для самоперевірки: - Які геометричні фігури ви знаєте? - Що таке точка? - Чим відрізняється промінь від відрізка? - Що таке кут? - Як називається точка, що є спільним початком двох променів?

Номер слайду 13

Практична робота Побудуй у зошиті кути, знайди вершини та сторони. А В С К О М

Номер слайду 14

Інтерактивна вправа Склади кути та їх назви https://learningapps.org/display?v=pw3tc7f5n21

Номер слайду 15

Самостійна робота Опрацювати матеріали, що знаходяться у підручнику «Математика 2 клас» (авт. С.Скворцова, О.Онопрієнко) ст. 73 № 4, 5 Переглянути відео за поданим гіперпосиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8DvbWF8ALRk

Номер слайду 16

ppt
Пов’язані теми
Математика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку