Презентація з математики "Вивчаємо периметр многокутника" 2 клас

Про матеріал
актуалізувати поняття «прямокутник» і «квадрат», знання про властивість протилежних сторін прямокутника, поняття «периметр» як довжину замкненої ламаної, що обмежує многокутник, як суму довжин сторін многокутника; формувати вміння обчислювати периметр многокутників: прямокутника, квадрата; закріпити уявлення про прямокутник і квадрат; стимулювати інтерес до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Вивчаємо периметр многокутника. Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети.                          О. Маркушевич

Номер слайду 2

Мета уроку: актуалізувати поняття «прямокутник» і «квадрат», знання про властивість протилежних сторін прямокутника, поняття «периметр» як довжину замкненої ламаної, що обмежує многокутник, як суму довжин сторін многокутника; формувати вміння обчислювати периметр многокутників: прямокутника, квадрата; закріпити уявлення про прямокутник і квадрат;стимулювати інтерес до математики.

Номер слайду 3

Актуалізація знань. Подивіться на зображення. Цей робот незвичайний, бо складається з геометричних фігур. З яких саме? Коло, овал, ромб, трикутник, квадрат, прямокутник. Скільки чотирикутників зображено? (7)Скільки прямокутників? (5)Скільки квадратів? (2)

Номер слайду 4

Давайте пригадаємо, які існують лінії?

Номер слайду 5

Перегляньте, будь ласка відео за гіперпосиланням:https://www.youtube.com/watch?v=1 RUzb. Pi. J4 OUЗ яких ліній складається многокутник? (З замкнутих ламаних ліній). За якими ознаками многокутники поділяють на трикутники, чотирикутники, п’ятикутники? (За кількістю кутів)Як нам дізнатися довжину всіх ламаних ліній многокутника? ( Треба їх скласти)

Номер слайду 6

Периметр – це сума сторін многокутника. Периметр позначається літерою латинського алфавіту – Р. Вимірюється він в міліметрах, сантиметрах, метрах.

Номер слайду 7

Практичне завдання1. Давайте знайдемо периметр прямокутника АВСDРозв’язання. Р= 3см+7см+3см+7см=20(см)Відповідь: Р АВСD=20 см

Номер слайду 8

2. Знайдіть периметр квадрата ЕКFM

Номер слайду 9

Питання для самоперевірки Лінії бувають …Многокутник, у якого чотири кути, чотири вершини, чотири сторони, називають … . Многокутники будуються з ... ліній. Периметр — це … .

Номер слайду 10

Інтерактивна вправа З'єднай фігуру із значенням її периметра на сайті Learning. Apps:https://learningapps.org/display?v=p66i3i0rn21

Номер слайду 11

Завдання для самостійного опрацювання. Опрацюйте матеріали, що знаходяться в підручнику «Математика 2 клас» (авт. С. Скворцова, О. Онопрієнко)ст.78.

Номер слайду 12

БАЖАЮ УСПІХІВ!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку