Презентація до уроку мистецтва "Побутові сюжети у мистецтві" 6 клас

Про матеріал
Презентація допоможе ознайомити учнів із різновидами танцювального мистецтва під час вивчення теми "Побутові сюжети у мистецтві"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Різновиди танцювального мистецтва.»Підготувала: вчитель музичного мистецтва Пийтерфолвівської ТГЧорнотисівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Григорович В. В.

Номер слайду 2

Танець – мистецтво самовираження, можливість відчути гармонію між тілом і душею. У танці можна імпровізувати, творити і отримувати задоволення від руху. І звичайно, це спосіб підтримувати себе у відмінній фізичній формі. Танець є прихованою мовою душі. (Марта Грем)

Номер слайду 3

Завдання: Ознайомитися з різновидами танців;Дати поняття про художньо-образну мову танцю;Розвивати уміння повноцінно сприймати мистецтво танцю; Викликати зацікавленість до занять танцями;Виховувати художні смаки;

Номер слайду 4

Танець — вид мистецтва, де художні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток.

Номер слайду 5

Танець, найдавніше мистецтво. Воно відображає потребу людини передавати іншим людям свої радість чи скорботу за допомогою свого тіла. Майже всі важливі події в житті первісної людини відзначалися танцями: народження, смерть, війна, обрання нового вождя. Музою танцю була Терпсіхора.Її зображували з лірою в руках.

Номер слайду 6

За кількістю учасників танці поділяються: СОЛЬНІПАРНІГРУПОВІ

Номер слайду 7

Танець споконвіку допомагав спілкуванню людей: весело проводити час з друзями, а молоді — знайомитися та зустрічатися: на сільських майданах, на балах, на вечірках, у клубах, на дансингах, дискотеках та в нічних клубах. Спілкуванню служать здебільшого парні танці, що виникли насамперед із цією метою.

Номер слайду 8

Танець здебільшого виконується під музику або спів, і розвиток різних видів і напрямків танцю відбувався водночас із розвитком відповідних музичних жанрів та музичних стилів. Для танцювальної музики здебільшого характерний чіткий ритм.

Номер слайду 9

Народні танці займають значне місце в культурі кожного народу й етносу земної кулі поряд із народною піснею та народними звичаями. Частково народні танці, наприклад, хороводи мають обрядовий характер. Хота. Чардаш. Лезгинка. Полька. Народні танці

Номер слайду 10

Українські народні танціГопак. Козачок. Метелиця. Аркан. Коломийка

Номер слайду 11

Історичні танціІсторичними танцями називають здебільшого європейські танці, популярні в певну епоху на балах знаті. Багато з цих танців виросли з народних, однак набрали вишуканого культурного стилю. Павана. Мазурка. Полонез. Гальярда. Менует

Номер слайду 12

Балет. Балет - синкретичний вид сценічного мистецтва, вистава із цілісним сюжетом, в якій засобами танцю передаються почуття персонажів. Рухи та жести використовуються для того, щоб відобразити особистість персонажів та тієї ролі, яку вони відіграють у сюжеті.

Номер слайду 13

Бальні танціБальні танці - різновид танців із партнером, які танцюють як для задоволення на балах та вечірках, так і на танцювальних змаганнях. До програми міжнародних спортивних змагань входять десять танців, розділених на дві програми: Стандартна програма Латиноамериканська програма

Номер слайду 14

Стандартна програма. Повільний вальс. Фокстрот. Квікстеп. Віденський вальс. Танго

Номер слайду 15

Латиноамериканська програма. Самба. Румба. Джайв. Ча-ча-ча. Пасадобль

Номер слайду 16

Вуличні танці: Загальна назва вуличний танець обіймає всі стилі сучасного танцю, що розвинулися за межами танцювальних студій та шкіл: на вулицях, шкільних подвір'ях, у нічних клубах. Вуличні танці часто імпровізаційні та соціальні за своїм призначенням.

Номер слайду 17

Вуличні танціC-walk Dn. B step. Hip-hop. Брейк-данс. Поппінг. Hью-стайл. Хауз. Крампінг

Номер слайду 18

Свінг. Свінгові танці увійшли в моду в 20-х роках 20 ст. разом із музикою в стилі свінг, однак своїм корінням вони завдячують танцям американців африканського походження, що танцювалися на плантаціях США ще в 19 ст. 

Номер слайду 19

Модерн. Модерн - одне з направлень закордонної хореографії, котре зародилось в кін. XIX — поч. XX ст. в США та Німеччині. Термін "Танець модерн" з'явився в США для позначення сценічної хореографії, відвернувшись від традиційних балетних форм. Увійшовши у вжиток, витіснив інші терміни (вільний танець, дунканізм, танець босоніжок, ритмопластичний танець, виразний, експресіоністський, цілковитий, новий художній), котрі відбулись в процесі розвитку цього напрямку.

Номер слайду 20

Хастл. Хастл –це парний танець, в основі якого – імпровізація та «введення». Є узагальнюючою назвою для танців під музику в стилі диско (спортивний хастл/диско-фокс/диско-свінг; хастл фрістайл; хастл джек-н-джилл; шоу-хастл; дабл-хастл; леді-хастл).

Номер слайду 21

Танці Латинської Америки. Латинська Америка дала світу свою особливу музичну й танцювальну культуру. Латиноамериканські танці ще з початку 20 ст. почали проникати в Європу й Північну Америку. Чимало з них у видозміненій формі увійшли до латиноамериканської програми бальних танців. Аргентинське танго. Меренге. Бачата

Номер слайду 22

Танці Латинської Америки. Капойєра -афробразильське бойове мистецтво з елементами танцю, музики і акробатики. Мамбо. Сальса

Номер слайду 23

ZUMBAТанцювальна фітнес-програма на основі популярних латино-американських ритмів. Автором є Альберто Перес, фітнес-інструктор із Колумбії

Номер слайду 24

Висновки: Танець – це універсальна мова, яка виходить за межі простору та часу; це спосіб вираження почуттів, які неможливо передати словами. Хоча форми танцю різняться поміж культурами, незмінними залишаються прагнення справжнього танцюриста усвідомити та втілити принципи краси, гармонії та грації за допомогою руху та форми, спонукаючи глядачів у такий спосіб пережити і віднайти саме ці ідеї-образи, приховані всередині кожної людини. Заняття танцями потребує прояву слухових, зорових та кінестетичних здібностей, що полягають не лише в умінні майстерно володіти своїм тілом, але й у естетичному чутті, розумінні простору та інтуїтивній здатності відчувати ритм.

Номер слайду 25

Міжнародний день танцювідзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

Номер слайду 26

Живи танцюючи!Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чемерейко Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 січня
Переглядів
494
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку