Презентація до уроку мистецтва у 4 класі. Головна пісня Держави.

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва в 4 класі "Головна пісня Держави". Містить скорочений теоретичний матеріал про створення Гімну України, завдання після слухання музичного матеріалу тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво українського народу. Головна пісня Держави

Номер слайду 2

23 серпня – День Державного прапора24 серпня – День Незалежності України

Номер слайду 3

Гімн України. Гімн – урочиста патріотична пісня, визнана одним з головних символів країни. Автори: поет Павло Чубинський, композитор Михайло Вербицький. Створений – у 1862 році.15 січня 1992 р. музична редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України, що знайшло своє відображення у Конституції України. 6 березня 2003 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний Гімн України»

Номер слайду 4

«Ще не вмерла УкраЇна»Павло Чубинський Михайло Вербицький

Номер слайду 5

Номер слайду 6

СЛУХАННЯХор ім. Г. Верьовки. Михайло Хома. Діти з вадами слуху. Поділіться своїми враженнями від прослуханих варіантів Гімну України.

Номер слайду 7

Виконання Гімну України. Ще не вмерла України ні слава, ні воля,Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля. Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці. Душу й тіло ми положим за нашу свободу,І покажем, що ми, браття, козацького роду.

Номер слайду 8

Аналіз пісніВизначте характеристику пісні, особливості її звучання: Лагідна. Сувора. Серйозна. Ніжна. Урочиста. Бадьора. Танцювальна. Казкова. Святкова

Номер слайду 9

Підсумок уроку. Як називається головна пісня Держави?Яку назву має Гімн України?Хто написав музику до пісні «Ще не вмерла України»?Хто написав слова?Що першим з’явилося: вірш чи музика пісні «Ще не вмерла України»?Якого числа ми відзначаємо День українського прапора?Якого числа ми відзначаємо День Незалежності України?

pptx
Додано
8 вересня 2022
Переглядів
881
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку