презентація до уроку мистецтва у 9 класі

Про матеріал
Цец матеріал допоможе вчителю ознайомити учнів з здобутками сучасного ігрового кіно та мультиплікації України. Ознайомить з кінострічками патріотичного спрямування .Матеріл містить цікаві факти про особливості сучасного кінознімального процесу. Тут можна знайти інформацію про видатних режисерів і акторів сучасності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СУЧАСНЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО

Номер слайду 2

"Кіборги" стали лідерами прокату 2019 року

Номер слайду 3

Золота Дзиґа 2018: найкращий фільм - "Кіборги" Сеітаблаєва. Вересень 2014 року, Донецький аеропорт. Українські військові четвертий місяць відбивають атаки супротивників, які прагнуть отримати одну з ключових для базування й перекидання військ точок. На двотижневе чергування сюди прибуває група молодих солдат, зібраних із добровольців. Вони навчаються, беруть участь у боях, спілкуються один з одним і з місцевим психологом, намагаючись сформулювати своє ставлення до ситуації й людей. Військова драма Кіборги — це знаковий фільм українського кінематографу, у якому розглядаються події, що дійсно відбувалися на Донбасі. Кінострічку, на яку Держкіно України покладало великі надії, створив режисер Ахтем Сейтаблаєв за оригінальним сценарієм Наталії Ворожбит. Фільм отримав високі глядацькі оцінки — в міжнародній кінематографічній базі даних IMDb рейтинг фільму склав 9,1 з 10. Стрічка перемогла в конкурсному відборі Держкіно України, і половина витрат на фільм була оплачена державним коштом. За 8 тижнів кіно зібрало понад 22,2 млн гривень — рекордну суму для вітчизняних фільмів в українському прокаті. 

Номер слайду 4

КАДРИ З ФІЛЬМУ «КІБОРГИ»

Номер слайду 5

…. Наше кіно не про війну, а про мир, який народжується всередині цієї війни. Саме тому у "Кіборгах" так багато розмов про життя, про сподівання, про мрії, про біль. Військові кажуть: нам вдалося розповісти про речі, про які вони переважно мовчать, але розмірковують. Це тішить. Ахтем Сеітаблаєв: "Ми не рано створили цей фільм. Ми зняли його для майбутнього, для того, щоб воно сталося"

Номер слайду 6

В українському кіно додався ще один безкомпромісний і сильний образ воїна, який проходить усі випробування і перемагає.

Номер слайду 7

Капітан Антон Саєнко і його кохана, волонтерка Женя. Сюжет обертається навколо військового контррозвідника — капітана Антона Саєнка. Командування посилає групу Саєнка з трьох бійців на базу одного з батальйонів ЗСУ біля лінії розмежування. Розвідник має всього три доби на пошук і знешкодження російського диверсанта, що інфільтрувався в український підрозділ і планує зірвавши перемир’я. Події фільму відбуваються восени 2014 році у районі села Веселе. Стрічка вийшла в широкий український прокат 11 жовтня 2018 року.

Номер слайду 8

Вперше відразу дві українські стрічки, які частково знімали за державні гроші, потрапили до конкурсних програм Канн і отримали там три нагороди. АВТОР ФОТО,ФОТО НАДАНЕ ДЕРЖКІНОПрем'єра фільму Сергія Лозниці "Донбас" у Каннах у травні 2018 року. Картина режисера Сергія Лозниці "Донбас" отримала приз за найкращу режисерську роботу в програмі "Особливий погляд" і низку гучних відгуків у світовій пресі: його називали і "орвеллівською антиутопією", і "криком серця".

Номер слайду 9

Сюжет Фільму складається з низки епізодів про реалії на окупованих територіях сходу України. ... Сюжетні лінії уявляють собою реконструкцію справжніх подій, зафіксованих в професійних репортажах, любительських роликах на You. Tube та спогадах місцевих жителів.

Номер слайду 10

Українська кіностудія спільно з Голлівудом зніме фільм про "кіборгів" за книгою "Аеропорт" Лойка. Зараз у фінальну фазу увійшли переговори між кіностудією Film. UA і однією з найвідоміших голлівудських кіностудій про спільне виробництво художнього фільму за мотивами роману Аеропорт, який за згодою обох сторін буде зніматися в Україні. Автор книги «Аеропорт» ВІктор Лойко

Номер слайду 11

Події фільму «Захар Беркут» розгортаються у 1241 році, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою дійшла до українських Карпат, все руйнуючи на своєму шляху. У підніжжі Карпат військо зупинилось, але вночі брати Беркути пробрались у ворожий табір і звільнили полонених. Тоді хан вирішує відімстити горянам, знаходячи зрадника серед жителів села, який вказує дорогу. Але у гірського населення є свої плани, щоб хитрістю і сміливістю знищити численнішого ворога. Кіносценарій написали Ярослав Войцешек і Річард Ронат.

Номер слайду 12

Відомий український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв розповів про зйомки історичного екшену «Захар Беркут». Кінокартина була знята компанією Kinorob за підтримки «Держкіно», а також за участю фахівців з Голлівуду. Зйомки проходили серед мальовничих карпатських пейзажів, біля озера Синевір. Ахтем Сеітаблаєв зазначив, що це був непростий проект для нього, – як для режисера і як для людини, – адже за основу взятий відомий твір українського класика І. Я. Франка. До того ж, у фільмі знімалося багато голлівудських акторів.

Номер слайду 13

Фрагмент фільму «Захар Беркут», де у головній ролі – голлівудський актор Роберт Патрік. Для зйомок у кінокартині продюсери запропонували Ахтему Сеітаблаєву вісім акторів із Голлівуду та Великобританії, а головну роль зіграв актор фільму «Термінатор 2»: «Я погодився, адже зрозумів, що Захара Беркута гратиме Роберт Патрік – актор найвищого рівня. У нього дуже багато драматичних ролей і він дуже хороша людина.

Номер слайду 14

Британський актор Томмі Фланаган грав Тугар Вовка. Цього актора ви можете знати, по кінострічках «Хоробре серце», «Гладіатор». Поппі Дрейтон знімалась у головній ролі в фільмі «Русалонька». Максима Беркута грав шотландський актор Алекс Макніколл. Старшого сина Захара Беркута, Івана, зіграв американський актор Роккі Майєрс. Акторський склад фільму

Номер слайду 15

Костюми для фільму «Захар Беркут»Допрем’єрному показу фільму у Львові передувала виставка «Світ Захара Беркута», де були представлені фотографії зі зйомок стрічки і костюми головних героїв. Загалом спеціально для фільму «Захар Беркут» було створено 1000 неймовірних костюмів, над якими працювали близько 200 майстрів. Український актор Андрій Ісаєнко розповідає Радіо Свобода: коли побачив вбрання свого героя Петра, був просто вражений.

Номер слайду 16

Фентезі "Сторожова застава" зняли по книзі, яка перемогла у конкурсі книга року ВВС Україна 2011 року. Пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава» 2017 року, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського, з 8 січня можна подивитися на Youtube-каналі Держкіно. Стрічка з Данилом Каменським у головній ролі стала переможцем п’ятого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». За сюжетом фільму, під час сонячного затемнення звичайний хлопчик Вітько потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, в розпал вирішальної битви Добра і Зла. У його руках магічний камінь, що дає могутню силу, поруч – легендарні богатирі, про котрих він читав у книгах, а проти них – чорна магія і ціла армія на чолі з гігантським кам’яним монстром. Тепер тільки від хоробрості хлопчика залежить, чи переможе світло темряву і чи буде майбутнє таким, яким його знаємо ми.«Сторожова застава»

Номер слайду 17

У фільмі "Жінка на війні" - історії про те, як жінка всиновлює дитину з України - лунають українські народні пісні, тексти до яких адаптували у Національній музичній академії. У Каннах цей фільм здобув нагороду за найкращу музику разом з державною премією Каннського кінофестивалю "Золота залізниця". Продюсер фільму "Жінка на війні" Сергій Лавренюк та представники української команди фільму у Каннах. А на Берлінському кінофестивалі відбулася світова прем'єра фільму "Коли падають дерева", створеного частково українською командою.

Номер слайду 18

Премія Лесі Українки за 2020 рік. У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» комітет вирішив присудити премію ігровому фільму «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» (автор сценарію – Олександр Власюк, відомий за творчим псевдонімом Сашко Лірник). Премія Кабінету Міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, що сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Номер слайду 19

«Пульс»: перша українська спортивна драма про боротьбу паралімпійки Оксани Ботурчук

Номер слайду 20

. Жанр: Спортивна драма Фільм «Пульс»Прем’єра: 8 квітня 2021 Юна українська легкоатлетка живе в маленькому містечку та має велику мрію — потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар’єра тільки починається, та вона демонструє хороші результати. Але внаслідок жахливої автомобільної аварії дівчина зазнає важких травм і майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на омріяні Олімпійські ігри, але й на нормальне життя. Проте вона не збирається здаватися та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод. Цікаві факти: Стрічка заснована на реальній історії української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років — Оксани Ботурчук. Актриса Наталія Бабенко, в свою чергу, щоб зіграти відому спортсменку, присвятила інтенсивним тренуванням півроку. Те саме зробив режисер фільму Сергій Чеботаренко, який розпочав займатися бігом з тренером та долучився до бігових ком’юніті ще до зйомок, щоби зануритися у тему підготовки до змагань та докладно її зрозуміти. Офіційним саундтреком до спортивної драми “Пульс” стала пісня “Go-go!”, про віру в себе, української реп-виконавиці Alyona Alyona.

Номер слайду 21

Розпочато роботу над фільмом «Євро. Донбас» про європейську історію Сходу України17 Лютого 202188 Остгейм, Лібенталь, Нью-Йорк, Блюменфельд, Бунге, Марієнталь – чи чули ви про такі міста та села… Донбасу? Документальний фільм «Євро. Донбас» націлений розвінчати радянські міфи і розказати, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейської економіки. Почали працювати над стрічкою із робочою назвою «Євро. Донбас» (Evro. Donbas) режисер Корній Грицюк та продюсерка Анна Паленчук, які вже працювали разом у 2018 році над фільмом «2020. Безлюдна країна». За словами авторів картини, їхньою метою є розказати справжню історію регіону, йдеться на сайті Держкіно. У ХІХ столітті територію Донбасу населяли переселенці та підприємці з Бельгії, Британії, Німеччини, Франції, США, Швейцарії, Нідерландів та Польщі, які посеред степу побудували заводи й металургійні комбінати, зробивши Донбас одним із економічно найпотужніших регіонів Європи. Більшість даних про цей період Сходу України було знищено радянською владою, але багато будівель того часу збережені. Тож автори по крихтах збирають інформацію в архівах України та інших країн і спілкуються з нащадками європейців, які брали участь у розбудові Донбасу, та експертами, намагаючись відтворити перебіг подій тих часів. Розпочато роботу над фільмом «Євро. Донбас» про європейську історію Сходу України. У ХІХ столітті територію Донбасу населяли переселенці та підприємці з Бельгії, Британії, Німеччини, Франції, США, Швейцарії, Нідерландів та Польщі, які посеред степу побудували заводи й металургійні комбінати, зробивши Донбас одним із економічно найпотужніших регіонів Європи. Більшість даних про цей період Сходу України було знищено радянською владою, але багато будівель того часу збережені. Саме завдяки європейським інвестиціям у промисловість та великій праці місцевих та заробітчан з інших частин України, Донбас вже на початку ХХ століття з “дикого поля” перетворився на передовий регіон навіть у порівнянні з Європою. Пряме залізничне сполучення з Брюсселем, філіали французьких та німецьких банків, динамічні міста з сучасною на той час архітектурою, вихід на європейські ринки, економічне зростання, транснаціональні підприємства, серед яких, наприклад, відділення компанії Siemens, справжній космополітизм, високий рівень життя робітників та великі перспективи – таким був Донбас до приходу радянської влади. Відтак, саме про такий Донбас та його історичне минуле й розкаже фільм “Євро. Донбас”. Творча команда: автори сценарію – Корній Грицюк та Анна Паленчук, режисер – Корній Грицюк, продюсер – Анна Паленчук, оператор – Богдан Кінащук.

Номер слайду 22

Мультфільм "Викрадена принцеса» створений повністю українською командою. В Україні і за кордоном історію про пригоди Руслана і Людмили з Києва подивились 800 тисяч глядачів, що принесло її творцям вже понад 2,5 млн доларів."Цей успіх пов'язаний як з якістю продукту, так і з потужною промо-кампанією", - каже продюсер "Викраденої" Єгор Олесов.

Номер слайду 23

Фантастична стрічка "Бобот та Енергія Всесвіту»- кінопремєра 2020Історія про підлітка та трансформованого будинку, які рятують світ, була одним із найочікуваніших українських прем’єр року.«Перший український науково-фантастичний фільм, повністю створений в Україні». Більш ніж половину фільму складає комп'ютерна графіка. Над створенням спецефектів працювала команда зі 100 осіб, всі вони з України. Саме спецефекти є головною принадою та головним успіхом фільму. Вони вражають і змушують згадати, що не раз Голлівуд замовляв комп’ютерну графіку саме в Україні.

Номер слайду 24

«Гуллівер повертається»Мавка. Лісова пісня

Номер слайду 25

Гуллівер повертається. Прем’єра: 29 квітня 2021 Цікаві факти:«Гуллівер повертається» – перший український мультфільм, процес виробництва якого максимально відповідає стандартам компанії Disney. У роботі над сценарієм бере участь американський спеціаліст, переможець міжнародної премії «Еммі» Майкл Райан, який працював над такими проектами, як «Скубі-ду», «Кунг-фу панда», «Черепашки ніндзя». Контролює виробництво – американський режисер анімації Тоні Бонілла, у чиєму послужному списку такі відомі проекти, як «Льодовиковий період 3: Ера динозаврів», «Ріо 2», «Зоотрополіс». Загалом над мультфільмом працюють 35 аніматорів з України та ще близько 30 закордонних спеціалістів (Німеччина, Бразилія, США, Канада, Австралія). В озвучуванні головних героїв мультфільму бере участь зірковий каст кращих українських артистів кіно та шоу-бізнесу. Одну з ролей виконав лідер гурту «Беz обмежень» Сергій Танчинець.«Мавка. Лісова пісня»- кінопрем'єра 2022 Сценарій стрічки «Мавка. Лісова пісня» засновано на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на образах із української міфології. Культурна місія мультфільму «Мавка. Лісова пісня» – популяризувати й експортувати багату національну культуру та унікальні українські традиції. Команда проєкту працює над тим, аби він потрапив на екрани більшості країн світу. Частина провідних держав уже придбали права на показ, адже стрічка знаходиться на стадії активних міжнародних продажів.

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Гайдамака О.В.)
Додано
12 травня 2022
Переглядів
1107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку