Презентація до уроку на тему "Правила дорожнього руху. Перехід багатосмугової дороги""

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Правила дорожнього руху. Перехід багатосмугової дороги" з елементами анімації, які демонструють правильні і хибні дії пішоходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Правила дорожнього руху. Перехід багатосмугової дороги."

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

НЕБЕЗПЕЧНО

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дивитися необхідно на світлофор для пішоходів, що знаходиться на протилежній стороніпроїзної дороги, яку збираєшся перейти. Перехрестя, що регулюється світлофором і пішохідним переходом «зебра» слід переходити на зелений сигнал, керуючись наступним правилом: зупинитися перед проїзною частиною, подивитися наліво, направо і впевнитися в безпеці переходу. Перехрестя, що не регулюється світлофором слід переходити по пішохідному переходу «зебра» по тому ж правилу. Переходити проезну частину дороги необхідно тільки прямо, поперек руху машин, а не навскоси. Основні правила переходу перехрестя:

Номер слайду 9

Вставте пропущені слова та словосполучення: Дорогу, що регулюється_______, можна переходити лише на _______ світло. Якщо не встигаєте переходити________ смуги, слід зупинитися на_________ лінії або на ________. Необхідно дочекатися________ сигналу і закінчити ______________.

Номер слайду 10

Гра «Так чи ні»1. Виходячи на проїжджу частину можна: а) впевнившись у відсутності небезпеки; б) не впевнившись у відсутності небезпеки.2. Дітям дошкільного віку виходити на проїжджу частину дозволяється: а) без нагляду дорослих; б) під наглядом дорослих.3. Переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом дозволяється: а) якщо є розділювальна смуга; б) в місцях де є огорожі: в) дорога має 4 і більше смуг для руху в обох напрямках.4. Дозволяється затримуватися і зупинятися на проїжджій частині: а) коли захотів; б) якщо це пов’язано із безпекою дорожнього руху.5. Переходити дорогу потрібно: а) у місцях які добре проглядаються; б) на поворотах.

Номер слайду 11

На дорозі небезпечно,Тож обачним буть доречно. Руху правила єдині,Знати їх усі повинні. Шануватимуть їх люди —Скрізь тоді порядок буде!

pptx
Додано
19 лютого 2020
Переглядів
2704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку