Презентація до уроку на тему "Швидкість хімічних реакцій"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Швидкість хімічних реакцій" для учнів 9 класу. До презентації ждодається розробка уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

7 6 5 4 3 2 1 8 7 6 5 4 3 2 1 4 3 2 1 Узагальнення і закріплення знань Перевірка д/з ПІБ учня № п/п

Номер слайду 4

У них різна швидкість руху

Номер слайду 5

Швидкість – це величина, яка чисельно дорівнює шляху, який проходить тіло за одиницю часу З фізики

Номер слайду 6

Вибух газу Ржавіння заліза Утворення мінералів у природі Бродіння виноградного соку Згоряння бензину в двигуні Скисання молока Розташуйте явища за зростанням швидкості хімічних реакцій

Номер слайду 7

в хімії ШВИДКІСТЬ З фізики швидкість реакції - це швидкість зміни концентрації реагуючих речовин за одиницю часу.

Номер слайду 8

Вчені, що зробили внесок в розвиток хімічної кінетики Якоб Вант – Гофф - голландський вчений, перший лауреат Нобелівської премії з хімії (1901 р) Сванте Арреніус (лауреат Нобелівської премії за відкриття в області розчинів, відкрив залежність миттєвої швидкості реакції від температури) М.М.Семенов - лауреат Нобелівської премії з хімії "за дослідження в області механізму хімічних реакцій", 1956

Номер слайду 9

Залежить від площі поверхні стикання реагентів Залежить від концентрації реагуючих речовин Залежить від температури Залежить від природи реагуючих речовин

Номер слайду 10

Лабораторний дослід Вплив площі поверхні контакту реагентів, концентрації й температури на швидкість хімічної реакції. Група №1. Дослідіть вплив концентрації речовини на швидкість хімічної реакції. Група №2. Дослідіть вплив площі поверхні контакту реагентів на швидкість хімічної реакції. Група №3. Дослідіть вплив природи реагуючих речовин на швидкість хімічної реакції.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Правило Вант - Гоффа При збільшенні температури на кожні 100 швидкість реакции зростає у 2-4 рази. Величина, що показує, у скільки разів збільшиться швидкість реакції, називається температурним коефіцієнтом, або коефіцієнтом Вант-Гоффа(Υ) Математичний вираз правила Вант- Гоффа

Номер слайду 13

Під час проведення деяких операцій на серці та головному мозку, пацієнтів охолоджують для того, щоб сповільнити реакції, що відбуваються в організмі людини.

Номер слайду 14

Самостійна робота Швидкість реакції – це… (0, 5 б.) Швидкість реакції залежить від природи реагуючих речовин, температури, …., ….. (0, 5 б.) Що згоряє швидше дерев’яна дошка чи дерев`яні ошурки? (0, 5 б.) У якому стані частинки речовини мають найменшу швидкість? (0, 5 б.) Зі зростанням температури швидкість реакції…(0, 5 б.) Зі зростанням площі поверхні контакту реагентів швидкість реакції… (0, 5 б.) Чому влітку зростає небезпека харчових отруєнь? (1 бал) 8. Чому термін служби мідних водопровідних труб значно більший порівняно зі сталевими? (1 бал) Всього 5 балів

Номер слайду 15

Відповіді. Зміна концентрації реагуючих речовин за одиницю часу. Площі стикання реагентів, концентрації реагуючих речовин. 3. Дерев'яні ошурки. 4. У твердому. 5. Збільшується. 6. Збільшується. 7. Температура прискорює швидкість процесів і продукти псуються швидше. 8. Мідь – пасивний метал.

Номер слайду 16

2 1 3 4 Ваш настрій ???

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Лихо Володимир
    Перепрошую, але у самостійній роботі відповідь на сьоме питання викликає сумніви - швидкість псування харчових продуктів з підищенням температури залежить від швидкості розмноження бактерій, і це скоріше біологічна причина, а не хімічна.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Rutta Svetlana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
6920
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку