Презентація до уроку на тему "Створення презентації на основі шаблону"

Про матеріал

Матеріал ресурсу призначений для формування знань учнів про шаблони оформлення комп'ютерної презентації, властивості об'єктів, які можна змінювати при оформленні слайдів, параметри шаблону «Нова презентація» та сценарій створення презентації на основі шаблону

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття шаблону презентації. Створення презентацій на основі шаблону Кріт Наталія Яківна, вчитель математики та інформатики Лукашівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Чорнобаївської райдержадміністрації

Номер слайду 2

Завдання на урок: вивчити поняття шаблону презентації; навчитися створювати та зберігати презентації на основі шаблону.

Номер слайду 3

При оформленні слайдів презентації можна змінювати: шрифт символів написів; розмір і колір символів написів; колір тла (фону) слайдів. Напис Напис Напис Напис Напис Напис

Номер слайду 4

Для вставлення кольорового тла слайдів є спеціальні інструменти на Стрічці на вкладці Конструктор у групі Тло

Номер слайду 5

Шаблони оформ­лення - зразки, які запропоновані розробниками програми PowerPoint. Ви­користовуючи їх, можна швидко змінити одночасно шрифт, розмір і колір символів, колір тла слайда тощо. Шаблон (нім. schablone – зразок) – зразок, за яким виготовляють однакові деталі; приклад, який наслідують. Шаблони оформлення презентацій у програмі PowerPoint називають темами.

Номер слайду 6

Шаблон Нова презентація Об'єкти слайда мають такий формат: шрифт символів - Calibri, розмір символів у заголовках - 44, у інших написах - 32, колір символів - чорний, колір тла слайдів - білий тощо

Номер слайду 7

Сценарій створення нової презентації на основі шаблону: Виконати Office => Створити. Вибрати шаблон оформлення. Заповнити покажчики місця заповнення на титульному слайді, вставити інші текстові та графічні об’єкти. Створити наступний слайд презентації з макетом згідно з визначеною структурою. Заповнити покажчики місця заповнення створеного слайда, вставити інші текстові та графічні об'єкти. Якщо створено ще не всі слайди, то повторити кроки 4 та 5 потрібну кількість разів.

Номер слайду 8

Вітер очерет гойдає І додолу нагинає. Вліво, вправо нахилив І знову, й знову закрутив. Раптом тихо жук підліз. Потягнувся на весь зріст. Свій почистив язичок Й закрутився у вальсок.

Номер слайду 9

Тримайте робоче місце охайним, не розміщуйте на ньому сто­ронніх речей. Витримуйте правильну поставу - не нахиляйтеся близько до по­верхні екрана, не згинайтеся, тримайте руки без напруження. Після 15-20 хв. роботи або при відчутті втоми виконайте вправи для очей і для зняття м'язового напруження. Не намагайтеся самостійно усунути перебої в роботі комп'ю­тера, при їх виникненні негайно покличте вчителя. Не торкайтеся задніх стінок монітора та системного блока, не чіпайте дротів живлення. Акуратно вставляйте і виймайте змінні носії. Не торкайтеся екрана монітора руками (це забруднює і пору­шує його покриття). Категорично забороняється знімати кришки корпусів при­строїв комп'ютера, самостійно, без дозволу вчителя, приєд­нувати і від'єднувати пристрої комп'ютера. Після закінчення роботи приберіть своє робоче місце, з дозволу вчителя вимкніть комп'ютер або закінчіть сеанс роботи.

Номер слайду 10

Тренувальна вправа: Створіть презентацію Пішохідні переходи на основі теми Міська для виступу з повідомленням на уроці основ здоров’я, що міститиме три слайди (титульний з заголовком Пішохідні переходи та підзаголовком – Основи здоров’я, 6 клас та два слайди (макет Порівняння), що міститимуть заголовки Наземні переходи (на першому слайді) та Підземний та надземний переходи (на другому слайді), підписи Нерегульований та Регульований (на першому слайді), Підземний перехід та Надземний перехід (на другому слайді) та рисунки відповідних переходів, які містяться в файлах вказаної вчителем папки.

Номер слайду 11

Робота в парах: Створіть презентацію Особистості в історії інформатики на основі теми Відкрита з групи Інстальовані теми для виступу з повідомленням на уроці інформатики, що міститиме чотири слайди (титульний з заголовком Особистості в історії інформатики та підзаголовком – ваше прізвище та ім’я та три слайди, що матимуть макет Заголовок та два об’єкти і міститимуть прізвище ім’я та по батькові вченого, його фотографію та коротку біографію, що містяться в файлах-заготовках вказаної вчителем папки).

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Вивчити основні поняття конспекту в зошитах, виконати завдання: Створіть презентацію Історичне минуле нашого народу на основі теми Папір для виступу на уроці української літератури, що міститиме титульний слайд з таким же заголовком та підзаголовком Літописні оповіді «Повісті минулих літ» та 4 – 5 слайдів зі змістом та фотографіями, макет яких, матеріал та файли фотографій доберіть самостійно, використавши підручник української літератури та мережу Інтернет.

Номер слайду 13

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ: - Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько. Інформатика: Підручник для 6-го класу ЗНЗ. – К.: Генеза, 2017. – 136 с. - Й.Я.Ривкінд, Т.І.Лисенко, Л.А.Чернікова, В.В.Шакотько. Інформатика: Підручник для 5-го класу ЗНЗ. – К.: Генеза, 2013. – 200 с. - О.М.Левченко, І.В.Коваль, І.О.Завадський Основи створення комп’ютерних презентацій: Навчальний посібник – К.: Вид. група BHV, 2011. – 368 с. - Т.М.Свистунова Інформатика. 10 клас. Рівень стандарту: навчальне видання. – Х.: Вид. група «Основа», 2010 – 76, [4] с.

ppt
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
2436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку