Презентація до уроку на тему "ВОДА"

Про матеріал

Презентація до інтегрованого уроку з хімії, біології, фізики, інформатики та основ здоров'я на тему "Вода", розробленого з використанням елементів STEM

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ембріон людини

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

САМОСТІЙНА РОБОТА

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Фізичні властивості води * Чиста (дистильована) вода — безбарвна рідина, без запаху й смаку. Це єдина речовина, що існує на Землі в трьох агрегатних станах. Температура кипіння — 100 °С. Температура кристалізації (плавлення) — 0°С. * У XVIII столітті вода стала еталоном для вибору одиниці маси: Масі води об'ємом 1 см3 було приписане значення 1 г. * Максимальна густина за +4 °С прийнята за 1 г/мл, усі інші речовини порівнюються за густиною й масою з водою. * Густина льоду менше, ніж у рідкої води, що є аномальною властивістю води. * Чиста вода не проводить електричний струм. * Вода має дуже велику теплоємність. Завдяки цій властивості води чудово пом'якшує клімат. Навесні й улітку вода повільно нагрівається, охолоджуючи повітря. Восени вона поступово вихолоняє, зігріваючи повітря. Без неї клімат був би несприятливим для життя.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

1. Допоможи мамі готувати розсіл для маринування огірків з масовою часткою солі 7%, якщо маса розсолу повинна бути 5 кг. Розрахуй масу води та солі, необхідну для приготування розчину.

Номер слайду 16

Розрахуй масу води та солі, необхідну для приготува- ння 10 кг розсолу для заквашування помідорів з масовою часткою солі 9%.

Номер слайду 17

Розрахуй масову частку цукру в чаї, який ти п’єш. Маса чаю в чашці 300 г. Маса 1 ч. л. цукру 10 г.

Номер слайду 18

Розрахуй масову частку цукру та лимонної кислоти в полуничному компоті, якого бабуся зварила 3 л, вкинувши 300 г цукру та 1 ч. л. лимонної кислоти.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

МОЛОДЕЦЬКА КРИНИЧКА

Номер слайду 25

Правила вживання води 1. Прокинувшись уранці, необхідно випити одну- дві склянки води, щоби компенсувати втрату води організмом за ніч. 2. Уранці, удень і ввечері через 1-1,5 години після їжі необхідно випити склянку води. 3. Під час їжі води пити не слід, оскільки це порушує процес травлення. Значення їй надає і температура. З гігієнічної точки зору необхідно пити кип’ячену воду у всіх випадках, після 5 – 10 хв. кипіння. Довго зберігати кипячену воду не можна – вона швидко забруднюється та стає добрим середовищем для розмноження мікроорганізмів. 4. Не слід уживати напої «Пепсі», «Кола», «Фанта», «Спрайт», які містять фосфор, що виснажує запаси кальцію в організмі.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

1. Вода — безцінний природний дарунок, необхідний для всього живого на Землі. 2. Запаси прісної води на Землі обмежені (приблизно 3% від загальної маси). 3. На підприємствах необхідно будувати очисні спорудження й упроваджувати маловідходні технології й замкнуті системи водокористування, передбачати зменшення шкідливих викидів в атмосферу, водойми, відкриті ділянки ґрунту. 4. Не можна використовувати стічні води промислових підприємств, суспільних їдалень, туалетів, хімчисток і т. п., а також побутові стічні води для поливу рослин або з метою внесення добрив у ґрунт. 5. Не можна зливати неочищені стічні води промислових підприємств і тваринницьких ферм у закриті водойми. ВИСНОВКИ

Номер слайду 28

Номер слайду 29

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Підготувати презентацію на тему «Вода в нашому житті», скласти кросворд і сенкан на тему «Вода».

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Інтегровані уроки
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
1011
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку