Презентація з хімї у 9 класі - "Вуглеводи"

Про матеріал

Презентація на тему "Вуглеводи" до уроку хімії дає можливість учням зрозуміти значення вуглеводів в харчуванні, класифікацію вуглеводів,будову молекул,фізичні властивості, хімічні властивості, добування, застосування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок в 9 класі КЗ Верхівцевського НВК учитель хімії Кукса Н.М. kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 2

Цілі: Значення вуглеводів в харчванні Класифікація вуглеводів Будова молекул Фізичні властивості Хімічні властивості Добування Застосування kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 3

Вуглеводи Uglevod = вугілля+ вода? kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 4

Вперше термін "вуглеводи" запропонував професор Дерптського (нині Тартуського) університету К.Г. Шмідт в 1844 р. У 1927 р. Міжнародна комісія по реформі хімічної номенклатури запропонувала термін "вуглеводи" замінити терміном "гліціди", однак стара назва "вуглеводи" вкоренилася і є загальноприйнятою. Історичні відомості Uglevod = вугілля + вода? kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 5

Дисахариди Цукроза Мальтоза Лактоза Полісахариди Крохмаль Целлюлоза Прості Моносахариди Глюкоза Фруктоза Рибоза Дезоксирибоза Складні СN(H2O)M kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 6

Моносахариди: глюкоза Формула С6Н12О6 kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 7

Фруктоза С6Н12О6 kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 8

Дисахариди: Цукроза С12Н22О11 Міститься в цукрі kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 9

Мальтоза – солодовий цукор Міститься в солоді – пророщених, висушених та розмолотих зернах ячменю

Номер слайду 10

Лактоза – молочний цукор Міститься в молоці (від 4 до 6%) kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 11

Полісахариди: Крохмаль (С6Н10О5)N

Номер слайду 12

Целлюлоза (С6Н10О5)N

Номер слайду 13

Фізичні властивості: Моносахариди та дисахариди: солодкі на смак; білі,кристалічні; добре розчинні у воді Полісахариди: Волокнисті або аморфні, без смаку,нерозчинні у воді kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 14

Хімічні властивості глюкози: 1. Горіння: C6H12O6 + 6O2 = 6H2O + 6CO2 + 2800 кДж 2. Окислення: C6H12O6 + Ag2O = C6H12O7 + 2Ag C6H12O6+Cu(OH)2= C6H12O7 + Cu2O+H2O 3. Відновлення: C6H12O6 +Н2 = C6H14O6 4. Спиртове бродіння: C6H12O6 = 2С2Н5ОН +2 CO2 kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 15

Хімічні властивості цукрози,крохмалю,целюлози Гідроліз: а)цукроза: с12н22о11+н2о=с6н12о6+с6н12о6 глюкоза фруктоза б) крохмаль, целюлюза : ( С6Н10О5)n +nН2О= nC6Н12О6 kuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 16

Добування вуглеводів З рослин

Номер слайду 17

Вуглеводи - важлива складова частина харчування людини і тварин. Багато з них використовується у харчовій промисловості, текстильній, при виготовленні клеїв та лікарських препаратів. Використання вуглеводів Uglevod = вугілля + вода?

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Прочитати § Виконати завдання:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Рашко Света
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Яковенко Олена Адольфівна
    Структурованість Будь-який матеріал має бути логічним, послідовним, якісно поданим Оригінальність викладу Формат подачі матеріалу, підбір завдань, оформлення, візуалізація тощо Відповідність темі Заголовок і текст матеріалів мають відповідати один одному
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Golubovska Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Туровець Олександр Антонович
    Дуже змістовна гарна презентація. Спасибі.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Лавренко Валентина
    вСЕ ТРЕБОВАНИЯ К СОВРЕМЕННОМУ УРОКУ ВЫДЕРЖАНЫ.Буду использовать Спасибо!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Додано
28 січня 2018
Переглядів
8231
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку