Презентація до уроку "Народний рух України за перебудову"

Про матеріал
Тема. Народний рух України за перебудову Мета: з’ясувати дату проведення першого з’їзду Народного руху України за перебудову; визначити головну мету НРУ; проаналізувати програму НРУ; охарактеризувати значення діяльності НРУ; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки; удосконалювати навички роботи в парах, малих групах, вміння працювати з текстом підручника та Інтернет-ресурсами; формувати повагу до історичного минулого України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народний рух України за перебудову

Номер слайду 2

Мета: з’ясувати дату проведення першого з’їзду Народного руху України за перебудову; визначити головну мету НРУ; проаналізувати програму НРУ; охарактеризувати значення діяльності НРУ; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки; удосконалювати навички роботи в парах, малих групах, вміння працювати з текстом підручника та Інтернет-ресурсами; формувати повагу до історичного минулого України.

Номер слайду 3

Очікувані результати. Після уроку ви зможете:називати дати, пов’язані з темою уроку;застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;визначати головну мету Народного руху України за перебудову;аналізувати програму НРУ;характеризувати значення діяльності НРУ.

Номер слайду 4

Доберіть до неї заголовок. Свій варіант аргументуйте. Підкресліть різними кольорами слова, терміни, дати та поняття, які відносяться до Львова та Києва. Коротко прокоментуйте результати.

Номер слайду 5

Скористайтеся QR-кодом та виконайте завдання.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Установчий з'їзд Руху в конференц-залі Київської політехніки 8–10 вересня 1989 року

Номер слайду 8

Частина делегатів Установчого з’їзду Народного руху України під час фотографування (загалом було понад 1100 делегатів)

Номер слайду 9

Іван. Драч

Номер слайду 10

Михайло Горинь

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Народний рух України за перебудову. Рік створення. ОчільникІдеологія. Мета. Характер діяльностіОсновні заходи. Значення діяльності

Номер слайду 13

Народний рух України за перебудову. Рік створення1989 ОчільникІван ДрачІдеологіяконсерватизм, правоцентризм, націонал-демократія. Мета. Незалежність України і будівництво демократичної держави. Характер діяльностіМирний. Основні заходи. Організація мітингів; «живий ланцюг» 22 січня 1990 р. Значення діяльностіПідписання «Акту Незалежності України» 1991 року.

Номер слайду 14

Опрацювати матеріал підручника на с. 184 – 186 підручника.

pptx
Додано
1 жовтня 2020
Переглядів
4866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку