Презентація до уроку навчання грамоти. Українська народна казка "Колобок"

Про матеріал
Презентація (конспект) уроку з навчання грамоти за підручником М. Чумарної в умовах дистанційної освіти активізує увагу учнів, сприяє розвиткові творчої уяви, мовлення, логічного мислення, виховує відповідальність за свої вчинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку української мови в 1 класі з навчання грамоти (читання)(за підручником М. І. Чепурної)(дистанційна форма навчання) Підготувала. Степанова Лариса Іванівнавчитель початкових класів. Криворізької ЗОШ І-ІІІ ст. №8

Номер слайду 2

Колобокукраїнська народна казка. У казку ми знову зробимо крок.Із нею ж бо ми зустрічались не раз,І знову вона завітала у клас. В казках є завжди перешкоди, та знаю: Що творча дитина їх завжди здолає!

Номер слайду 3

Ми будемо: Слухати і чути …Міркувати …Досліджувати …Розв’язувати … Створювати …

Номер слайду 4

Стіна слів. Хижа, хижка – комора. Засік – місце, де зберігають борошно, крупу. Призьба – місце вздовж стін хати, схоже на лавку, де можна сидіти і гратися на сонечку.

Номер слайду 5

Слухаємо казку «Колобок»

Номер слайду 6

Мовна розминкалижибасябукичзайчиквовакчисилмідьведлокобокжилибабусязайчиквовчиклисичкаведмідьколобок. Біжить та й біжить, а назустріч йому …Коли це його зустрічає …Коли це дорогою йде …Коли це зустрічає його …вовкклисицяомишалозаєцьбобілка

Номер слайду 7

Прослідкуй маршрут колобка

Номер слайду 8

Прочитай пісеньку колобка. Я по засіку метений,я на яйцях спечений,я від баби втік, я від діда утік -то й від тебе утечу!Колобок (який?) …

Номер слайду 9

Тест до казки «Колобок»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 Дід попросив бабу спекти хліба.2 Першим колобок зустрів вовка.3 При зустрічі колобок усім звірам співав пісеньку.4 Останнім, кого побачив колобок, був ведмідь.5 Найхитрішою з героїв виявилася лисиця.

Номер слайду 10

Досліди, скільки разів у тексті повторюється фраза:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Заспівай!Ану, заспівай!Колобок, колобок, я тебе з’їм{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Прочитай, якими словами починається і закінчується казка. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Баба спекла Колобок о 7 годині ранку поставила його простигати на вікно. Колобок 2 години холонув, а потім покотився по доріжці назустріч пригодам. О котрій годині він втік від діда і баби?

Номер слайду 11

Запам’ятай! Не можна …Розмовляти з незнайомцями. Приймати від незнайомців подарунки та будь-які пропозиції чи запрошення. Звертати увагу на прохання про допомогу. Пам’ятайте! Дорослі мають звертатися за допомогою тільки до інших дорослих. Підходити до машини незнайомця, а надто сідати в неї. Відчиняти незнайомцям двері і пускати до квартири. Заходити разом із незнайомцем до під’їзду чи ліфта.

Номер слайду 12

РЕФЛЕКСІЯНа уроці …Я дізнався …Я зрозумів …Мені сподобалося …Мені не сподобалося …Я навчився …Мене зацікавило …Я відчув труднощі …

pptx
Додано
17 квітня 2022
Переглядів
1268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку