Презентація до уроку образотворче мистецтво. Тема: "Мистецтво і спілкування"

Про матеріал
Мета: формування розуміння про професійне мистецтво, особливості художньої мови графіки, як різновиду образотворчого мистецтва, поняття «лінія як засіб виразності»; розвиток уміння сприймати, розрізняти й аналізувати характерні риси лінійних форм та вдосконалювати навички роботи з лінією; формування соціальної компетентності Очікувані результати: Учень (учениця): • бере участь у обговоренні графічних творів; пояснює особливості мови графіки та розняяє види графіки; охарактеризовує виразові можливості лінії; • виконує лінійні зображення, застосовує різні прийоми роботи з графічними матеріалами; самостійно обирає і створює зображення в процесі експериментування з різними лініями; • виявляє емоційні враження від графіки та власної художньої діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Техніка безпеки на уроках образотворчого мистецтва

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Українські писанки

Номер слайду 8

Номер слайду 9

За мотивами орнаментів писанки бувають:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Що вам відомо про лінії? Які бувають лінії?

Номер слайду 13

Савченко Т. Т. Гра «Відгадай про що “говорить” лінія?»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Савченко Т. Т. Лінійне мистецтво Джеофа Слетера. Про що “розповів” художник-графік? Чим особлива його мова?Які лінії – прямі, хвилясті, ламані використав художник? Як характер ліній впливає на створення настрою?Простежте за лінією в пейзажі, зверніть увагу, як вона змінює колір, як пов’язує між собою небо, воду, землю, маяк.

Номер слайду 17

Савченко Т. Т. Наш сучасник канадський художник Джеоф Слейтер (Geoff Slater) - майстер малювання лініями. Наприклад, багато його творів намальовано однією безперервною лінією. Вона не має точок перетину та дотику, а її кольори плавно змінюють один одного.

Номер слайду 18

Савченко Т. Т.

Номер слайду 19

Практичні завдання

Номер слайду 20

Творчого натхнення!

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Савченко Т. Т.

Номер слайду 23

Рефлексія. На уроці я дізнався (дізналася), що графіка це… Виразовим засобом графічної мови єЯ навчився (навчилась)…….. Мені найбільше сподобалося…….. Було складно...

Номер слайду 24

Савченко Т. Т.

pptx
Додано
24 квітня 2023
Переглядів
474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку