Презентація до уроку образотворчого мистецтва 7 клас "Біодизайн"

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва 7 клас "Біодизайн" допоможе провести цікавий урок з образотворчого мистецтва у 7-му класі та розкрити суть поняття "біоніка"та "біодизайн", а також їх практичне застосування в житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА УРОКУ: БІОДИЗАЙНВчитель образотворчого мистецтва Грубник М. В.

Номер слайду 2

Яку тему ми зараз вивчаємо? Що ви вже знаєте про дизайн?Як пов’язані дизайн і природа?ppt_x

Номер слайду 3

Так, але сьогодні природа буде нашим вчителем. Ми познайомимось з поняттям біодизайн і навчимось його використовувати для оформлення природного середовища. У своїй творчій діяльності людина постійно, свідомо чи інтуїтивно звертається за ідеями до живої природи

Номер слайду 4

Біодизайн – це явище живої природи в інтер'єрі, який може поєднувати в собі різні стилі і напрями, а може просто відображати імідж власника приміщення. Простір оживає і приголомшує злиттям предметів неживої і живої природи.

Номер слайду 5

Біоніка – це наука, яка вивчає представників рослинного і тваринного світу з метою використання природних форм для створення нових технічних об'єктів.

Номер слайду 6

Леонардо да ВінчіПтах – це інструмент, який працює за математичними законами, а людина здатна відтворити цей інструмент. Саме він першим зробив спробу використовувати закономірності будови живих організмів у винаході технічних пристроїв коли створював проект літального апарата на основі крил птаха. Цей приклад пояснює суть застосування біоніки.

Номер слайду 7

Людина завжди черпала ідеї, спостерігаючи за природою. Так знаменитий символ Парижа Ейфелева вежа, побудована за принципами біоніки, її прототипом слугувала гомілкова кістка людини.

Номер слайду 8

Першим архітектором, який використав повною мірою «дари природи», став Антоніо Гауді. Створений ним парк Гуель відомий як «природа, що застигла в камені». Гауді не тільки змусив захоплюватися шанувальників його творчості, а й дав початок біонічній архітектурі.

Номер слайду 9

Художне кування - обробка металевого виробу методом гарячого кування, що має властивості художнього витвору

Номер слайду 10

З часу своєї появи залізо мало широкий круг застосування: зброя, знаряддя праці, предмети побуту, прикраси.

Номер слайду 11

В наш час ковальське ремесло надзвичайно поширене і без сумніву, має свої особливості. Це не просто робота з залізом, а своєрідне поєднання фантазії із побутовою користю. Майстер який працює на замовлення, повинен знати бажання і уподобання замовника, відчувати мову заліза. В руках майстра воно перетворюється на майбутній витвір мистецтва.

Номер слайду 12

Метал, ніби жива істота, відчуває талант і майстерність коваля. Виготовлення виробів виконується на кузні. Майстер враховує можливості поєднання скла з металом, дерева з металом, рослин з металом, а також ландшафтний дизайн в поєднанні з металом.

Номер слайду 13

Ви переконались, що природа і дизайн взаємопов’язані і створюють нові можливості для творчості. Подумайте, який бізнес можна створити завдяки біодизайну і художньому куванню? З чого почати справу? Яку рекламу бізнес-проекту ми можемо створити сьогодні?

Номер слайду 14

Буклет (англ. booklet) — вид друкованої продукції, характерний для рекламної поліграфії, має зовнішню схожість з брошурою, але зазвичай більш складної конструкції і продуманого дизайну.

Номер слайду 15

Визначимо послідовність роботи над проектом: 1. призначення решітки; 2. вибір природної форми; 3. створення загальної композиції; 4. промальовування елементів за вибраним зразком; 5. створення рекламного буклету бізнес – проекту.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 лютого
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку