Презентація до уроку "Оноре де Бальзак"

Про матеріал
Презетація до уроку "Оноре де Бальзак (1799 – 1850) Основні віхи творчості та особливості світогляду письменника". Український мотив. Задум та реалізація "Людської комедії".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оноре де Бальзак(1799 – 1850)Основні віхи творчості та особливості світогляду письменника. Бальзака вивчали в минулому й досліджуватимуть у майбутньому,як вивчають і досліджують світ, тому що він і є цілий світ. (Андре Моруа) Хіба не цікаво розгадати чуже життя й побачити його зсередини,без жодних прикрас.(Оноре де Бальзак)Бальзак охоплює сучасне суспільство мертвою хваткою. Його скальпельзанурюється в душу, у серце, у мозок, у провалля, яке кожен носить у собі. (Віктор Гюго)Перший серед великих, один з найкращих серед обраних. (Віктор Гюго)

Номер слайду 2

Біографія письменника Народився в м. Тур в сім’ї заможного селянина. Бернара Франсуа Бальсса. Мати, молодша за чоловікана 30 років, була байдужою до Оноре У 7 років став пансіонером Вандомського коледжу, де прожив до 14 років. У 1816-1819 рр. навчався в паризькій Школі права, працював у нотаріальній конторі і паралельно слухав лекції з літератури в Сорбонні. Від 1820 р. почав друкувати модні гостросюжетніромани під різними псевдонімами. У 1830 р. з’явилисяперші «Сцени приватного життя». Бальзак став відомим.

Номер слайду 3

Український мотив1832р. Опублікування роману «Тридцятирічна жінка». Лист від шанувальниці із Одеси за підписом «Іноземка». Поштовий роман між родовитою і багатою польськоюпоміщицею, власницею маєтку в Бердичеві Евеліною. Ганською і Оноре де Бальзаком тривав 17 років. Поодинокі зустрічі закоханих у Швейцарії, у Відні, у Дрездені, у Санкт-Петербурзі…Бальзак відвідав Україну у 1847 р., жив у маєтку Ганських у 1848-1850 рр. Роман «Селяни», «Листи про Київ»«Усюди я бачив групи селян і селянок, якійшли на роботу або поверталися додомудуже весело, безтурботно і майжезавжди з піснями». Через 5 місяців після укладання шлюбуписьменника не стало.

Номер слайду 4

«Людська комедія»Історія написання, художня структура, тематика і проблематика, образи. Заплановано 144 твори. Написано 96 творів«Людська комедія» – енциклопедія життя Франції І половини ХІХ ст. Тема – розгорнуте зображення буржуазно-дворянського суспільства та влади грошей у ньому. Розділи«Етюди про звичаї»«Філософські етюди»«Аналітичні етюди»Цикли. Сцени військового життя. Сцени політичного життя. Сцени приватного життя. Сцени провінційного життя. Сцени паризького життя. Сцени сільського життя. Проблематика:влада золота й багатства;кохання;відданість і зрада;моральність та аморальність;батьки й діти;чесність і безчестя;працьовитість та неробство

Номер слайду 5

Підсумок уроку. Чим уславився Оноре де Бальзак? Як називається основна праця його життя?Що ви знаєте про «Людську комедію»? Чому автор так назвав свою епопею?Чим Бальзак схожий на своїх героїв?Що в біографії Бальзака здалось вам незвичайним?Доведіть, що письменник був сином свого часу. Інтерактивна вправа «Сенкан» Оноре де Бальзак. Особливий, незрівнянний. Горить, кохає, творить.«Людська комедія» - грандіозна енциклопедія життя Франції ХІХ ст. Талант. Домашнє завдання: сторінки підручника 175 - 204

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Копіна Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Чорна Людмила
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Міляновська Н.Р.)
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
4438
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку