Презентація до уроку "Основи статистичного аналізу даних. Ряди даних."

Про матеріал
Презентація до уроку "Основи статистичного аналізу даних. Ряди Даних." За книгою автора Бондаренко О.О. Теоретичний матеріал. Практичне завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи статистичного аналізу10 клас Урок №11

Номер слайду 2

Вступ. Чи варто відкривати новий супермаркет в даному мікрорайоні?Чи можна стверджувати, що на двох виробництвах підтримуються однакові технологічні умови?Як скоригувати план лісозаготівлі?Відповісти на подібні запитання можна за допомогою статистичного аналізу даних.

Номер слайду 3

Для аналізу кількісних характеристик використовують статистичні дослідження. Основи статистичного аналізу даних. Статистика – наука про методи збирання, опрацювання, аналізу та інтерпретації даних, що характеризують масові явища і процеси, що стосуються не окремих об’єктів, а їх сукупності. Статистичні дані – сукупність чисел, які дають кількісну характеристику ознак певних об’єктів та явищ, що нас цікавлять. Усю множину об’єктів, що є предметом статистичного дослідження, називають ГЕНЕРАЛЬНОЮ СУКУПНІСТЮ вимірювання.

Номер слайду 4

Етапи статистичного дослідження. Статистичне дослідження складається з трьох етапів. Збір і групування первинних статистичних даних, отриманих шляхом спостережень або вимірювань. Аналіз отриманих статистичних даних. Отримання висновків за даними спостережень. Основи статистичного аналізу даних. Генеральна сукупність складається з усіх об’єктів, які підлягають вивчення. Склад генеральної сукупності залежить від цілей дослідження.

Номер слайду 5

Вибірка, або вибіркова сукупність – множина об’єктів, випадковим чином вибраних з генеральної сукупності для участі в дослідженні. Вибірка має бути репрезентативною, тобто її об’єкти повинні добре відображати властивості генеральної сукупності. Репрезентативність вибірки – це здатність вибірки конкретно відображати генеральну сукупність. Основи статистичного аналізу даних. Для вивчення закономірностей вирівнювання значень величин над експериментальними даними виконують ранжування і групування.

Номер слайду 6

Ряди даних. Статистичний ряд розподілу – це впорядкований розподіл одиниць сукупності на групи за певною ознакою. Варіаційними рядами називають ряди розподілу, побудовані за кількісною ознакою. Частота – це число, яке показує, скільки разів зустрічається кожна варіантна. Ще одною частотою варіантного ряду є відносна частота, яка визначається, як відношення частоти випадків даного значення до загальної суми частот. Дискретний варіаційний ряд – це такий ряд розподілу, в якому варіанта яка величина кількісної ознаки може набувати тільки певних значень. Варіанти різняться між собою на одну чи декілька одиниць.

Номер слайду 7

Ряди даних

pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
9734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку