Презентація до уроку "Підсумковий урок-гра з теми «Гідросфера»

Про матеріал
Презентація до п ідсумковий уроку-гри з теми «Гідросфера» https://naurok.com.ua/pidsumkoviy-urok-z-temi-gidrosfera-284561.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнюючий урок з теми “Гідросфера

Номер слайду 2

Мета:узагальнити знання, одержані під час вивчення теми;розвивати логічне мислення, пам’ять, образні уявлення географічних об’єктів;виховувати любов до природи.

Номер слайду 3

3 серпня 1492 року з порту Палос в море вийшло три невеликих кораблі - каравели "Нінья", "Пінта" та "Санта-Марія"; найбільший з них був лише 20 м завдовжки. Екіпаж кораблів складався здебільшого з засуджених злочинців. Разом на трьох кораблях було 90 матросів.

Номер слайду 4

І Розминка. Запитання команді «Пінта»1. Материк, що омивається водами лише Індійського і Тихого океанів.2. Океан, який не омиває Антарктиду.3. Найбільший материк.4. Частина океану або моря, яка врізається у суходіл.5. Материк, що омивається всіма океанами Землі.6. Періодичні підйоми та падіння рівня води в океанах та морях.7. Океан, який омиває всі материки, крім Африки.8. Частина суходолу, яка вдається у море, океан та з трьох сторін оточена водою.9. Які води називаються грунтовими?10. Що таке режим річки?

Номер слайду 5

І Розминка. Запитання команді «Санта-Марія»1. Третій за величиною материк Землі.2. Океан, що омиває Північну Америку зі сходу.3. Найменший материк Землі.4. Океан, назва якого пов’язана з назвою країни, береги якої він омиває.5. Материк, який екватор перетинає у північній частині.6. Переміщення водних мас в океані та у морі у вигляді великих потоків, які рухаються по певним шляхам.7. Другий за величиною океан.8. Територія, з якої річка збирає свої води.9. Що теке річкова система?10. Що таке режим річки?

Номер слайду 6

І Розминка. Запитання команді «Нінья»1. Океан, що омиває Австралію із заходу.2. Материк, що був відкритий останнім. 3. Найбільший півострів на Землі.4. Найбільший острів на Землі. 5. Океан, який зовсім не виправдовує своєї назви.6. Протока між Південною Америкою та Антарктидою.7. Протока між Африкою та Європою.8. Океан, що омиває Австралію зі сходу.9. Які води називаються грунтовими?10. Що таке гирло річки? 

Номер слайду 7

ІІ Картографічний конкурс « Упізнай силует» максимальна кількість балів – 3: складений силует – 1б., названий об’єкт – 2б., описаний – 3 б. час на виконана 5 хв.

Номер слайду 8

Завдання “Пінти”

Номер слайду 9

Завдання “Санта-Марії”

Номер слайду 10

Завдання “Ніньї”

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка-веселинка

Номер слайду 12

ІІІ «Третій зайвий»Знайти зайвий в ланцюжку об’єкт , назвати про що йде мова. Капітан команди, яка знає відповідь , піднімає руку. Правильна відповідь 1 бал.

Номер слайду 13

Ніл, Говерла, Єнісей

Номер слайду 14

Амазонка, Вікторія, Ніагарський

Номер слайду 15

Босфор, Середземне, Дрейка

Номер слайду 16

Балхаш, Дніпро, Байкал

Номер слайду 17

Чорне , Середземне, Лена

Номер слайду 18

Аравійський, Дрейка , Лабрадор

Номер слайду 19

Дніпро, Амазонка, Єнісей

Номер слайду 20

Чорне , Балтійське , Аравійське

Номер слайду 21

Ісландія , Мадагаскар, Гренландія

Номер слайду 22

Байкал , Танганьїка , Каспійське море

Номер слайду 23

ІV «Я тобі , ти мені» Команди задають 3 питання з теми суперникам. Якщо у суперників відповідь відсутня,відповідає команда яка задала питання. Кожна відповідь 1 бал.

Номер слайду 24

V «Назви і порівняй» Назвати зображені на фото об’єкти та порівняти їх. 3 бали за повну відповідь

Номер слайду 25

V «Назви і порівняй»

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Підсумок уроку Оцінка результатів:12 балів 30 +10 балів 25 – 30 8 балів 20 – 25

Номер слайду 29

Домашнє завдання : повторити §37 - 48

Номер слайду 30

Дякую зі плідну співпрацю!

pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
1098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку