Презентація до уроку по темі: "Пагін. Будова пагона. Його розвиток з бруньки. Лабораторне дослідження: будова пагона та бруньки"

Про матеріал

Презентація до уроку по темі: "Пагін. Будова пагона. Його розвиток з бруньки. Лабораторне дослідження: будова пагона та бруньки" доповнить повноцінно урок, та зробить його більш цікавим, що полегшить для вчителя виклад нового матеріалу, а для учня його сприймання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пагін та його будова підготувала матеріали вчитель біології Шестопал В.І

Номер слайду 2

«Так – ні» 1. Корінь – спеціалізований орган мінерального живлення. 2. Існують кореневі системи: мичкувата, стрижнева, додаткова. 3. Бічні корені відходять від головних або додаткових. 4. Додаткові корені утворюються тільки на бічних коренях. 5. Корінь поглинає воду з ґрунту за допомогою кореневих волосків. 6. Ріст кореня забезпечується поділом клітин на його верхівці. 7. Зона поділу кореня покрита кореневим чохликом. 8. В корені за зоною всмоктування іде зона росту. 9. Кореневі волоски - це вирости клітин покривної тканини. 10. У кульбаби стрижнева коренева система 11.У пшениці, кукурудзи, гороху – стрижнева коренева система. 12. Під кореневих чохликом знаходиться зона всмоктування.

Номер слайду 3

ні ні так так ні так так так ні так ні так 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Самоперевірка Самоперевірка

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Топіарне мистецтво - фігурна стрижка дерев, чагарників і квітів, при якій рослинам надають різних скульптурних форм: тварин, архітектурних споруд, людей, геометричних фігур і т.д.  Топіарне мистецтво дуже давнє, створенням фігур з рослин займалися ще в часи Римської імперії. Володіння багатих громадян Риму нерідко прикрашали рослини у формі геометричних фігур: кулі, куба, піраміди. 

Номер слайду 6

Який тип росту має пагін? Які функції виконує пагін? Що таке пагін? Що таке вузол? Що таке меживузля? Що таке пазуха листка? Що таке листковий рубець?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Не буває листя без стебла, а стебла без листя.

Номер слайду 9

Лабораторне дослідження по темі будова пагона та будова бруньки. Мета: ознайомитися із зовнішньою будовою пагона, та виявити особливості будови бруньки

Номер слайду 10

Вставте пропущені слова в речення. Осьовою частиною пагона є _________________. Місце прикріплення листка до стебла називають _____________. Частина стебла між двома вузлами – це __________________. Кут, утворений стеблом і листком, називають__________ _________. Пагін це __________ орган рослини.

Номер слайду 11

Будова бруньки. Розгляньте бруньки на пагонах каштану, чи всі вони однакові за місцем розташування? Чи всі вони однакові за зовнішньою формою? Які вони на дотик? Спробуйте розкрити одну з будь яких бруньок, що ви можете сказати про її будову?

Номер слайду 12

Будова бруньки

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Замалюйте бруньку та підпишіть основні її частини.

Номер слайду 17

Вставте пропущені слова в речення. За своїм розташуванням на пагоні бруньки поділяють на __________ і ___________. За зовнішньою будовою можна розрізнити __________ та ___________ бруньки. Генеративні бруньки більші за ____________ і мають ___________ форму. На верхівці __________ є ділянка, яку називають конус ________. Він забезпечує ріст пагона _________. Брунька це зачаток нового ________.

Номер слайду 18

Фізкультхвилинка

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

ж Частина стебла до якої кріпиться листок 8. Генеративна брунька є частина стебла розміщена між двома сусідніми вузлами 7. Меживузля д кут між листком та стеблом 6. Пагін ґ брунька розміщена в пазусі листка 5. Вегетативна брунька г брунька розміщена на верхівці пагона 4. Пазушна брунька в бруньки всередині котрих на зачатковому стеблі розвиваються лише зачаткове листя 3. Верхівкова брунька б бруньки які мають більш круглу форму і несуть в собі зародки квітів або суцвіть 2. Пазуха листка а стебло з розміщеними на ньому листям та бруньками 1. Вузол Визначення Поняття

Номер слайду 25

3. Повідомлення домашнього завдання опрацювати § 26; відповісти на запитання до § 26 (с. 116); індивідуальне завдання рубрики «Слідство ведуть біологи»: знайти відповідь на запитання: «Чому в природі в рослин одного виду крони можуть бути різної форми» ?*

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дунаєвська Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Клюковська Надія Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
5 листопада 2018
Переглядів
15254
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку