Презентація до уроку-подорожі "Відрізок. Пряма.Промінь" 5 клас, математика.

Про матеріал

Презентація до уроку -подорожі "Відрізок. Пряма. Промінь" математтика в 5 класі допоможе провести цікавий , змістовний урок - пояснення нового матеріалу в ігровій формі. Надасть можливість пригадати вивчений в молодших класах матеріал.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Очікування» (рухова вправа)Намалюємо руками своє серце, наповнимо легені киснем, щоб добре працював наш мозок. Подаруємо доброзичливу посмішку один одному. Бажаю вам доброго дня, діти.

Номер слайду 2

Двадцять третє жовтня. Класна робота. Відрізок. Пряма. Промінь.

Номер слайду 3

Мета:повторити поняття відрізка, прямої, променя; вміти впізнавати, розрізняти та будувати їх; вміти використовувати набуті знання при розв’язуванні задач; розвивати логічне мислення, навички виконання геометричних побудов,

Номер слайду 4

Мандрівка до країни ГЕОМЕТРІЯ«Точка – це перша основа геометрії»Леонардо да Вінчі

Номер слайду 5

База. Останній ривок. Стежинауспіху. Долина роздумів. Прогулянка. Печера знань

Номер слайду 6

Зарив. Вираз

Номер слайду 7

Усні вправи. Назвати формулу для обчислення периметра квадрата. Назвати формулу для обчислення периметра прямокутника. Назвати формулу шляху. Які геометричні фігури ви знаєте?Використовуючи моделі фігур, показати Їх. Назад

Номер слайду 8

Подорож точки по країні геометрії(математичний диктант)

Номер слайду 9

Жила собі Точка. Вона була дуже допитлива й хотіла все знати. Побачить незнайому лінію — і неодмінно запитає:?— Як ця лінія називається? Довга вона чи коротка? І подумала одного разу Точка: «Як же я зможу про все дізнатися коли завжди житиму на одному місці?

Номер слайду 10

Вирушу я у подорож! Сказано — зроблено. Вийшла Точка на Пряму лінію і пішла по ній. Йшла та йшла по Прямій. Довго йшла. Стомилася. Зупинилася і говорить:— Чи довго мені ще йти? Чи скоро кінець Прямої?

Номер слайду 11

Засміялася Пряма:— Ех ти, Точко! Адже ти ніколи не дійдеш до мого кінця, ти не знаєш, що в Прямої немає …1 відповідь (запис у зошиті)

Номер слайду 12

— Тоді я поверну назад, — сказала Точка. — Я, напевне, пішла не в той бік.— І в другий бік не буде ….(2 відповідь)У Прямої лінії зовсім немає… (3 відповідь)Засмутилася Точка:— Як же мені бути? Що ж, мені так і доведеться йти, йти і йти без кінця?!— Коли ти не хочеш йти по Прямій без кінця, давай покличемо на допомогу Ножиці.— Давай покличемо! — зраділа Точка — ... А для чого нам Ножиці?— Зараз побачиш,— відповіла Пряма.

Номер слайду 13

Тут звідкілясь з'явилися Ножиці, клацнули перед самим Точчиним носом і розрізали Пряму. — Ура! — закричала Точка. — Ось і кінець вийшов! От так Ножиці! А тепер, Ножиці, зробіть, будь ласка, кінець з іншого боку.

Номер слайду 14

— Можна й з іншого, — слухняно клацнули Ножиці. — Як цікаво! — вигукнула Точка. — Що ж це з моєї Прямої вийшло? З одного боку кінець і з другого боку кінець. Як це називається? Це…(4 відповідь) – відповіли Ножиці.

Номер слайду 15

.— Тепер- Точка на Відрізку Прямої.— Відрізок Прямої! Відрізок Прямої! — задоволено повторювала Точка, просуваючись по Відрізку з одного кінця в інший. — Я запам'ятаю цю назву. Мені подобається на Відрізку. Тут я влаштую свій дім. Але Пряма мені теж подобалася. Жаль, що її не стало. Адже тепер замість Прямої є мій Відрізок і ще два оцих... не знаю, як їх назвати. Теж Відрізки?

Номер слайду 16

— Ні, — відповіли Ножиці, — Адже в них кінець тільки з одного боку. А в другий бік немає кінця, їх називають інакше. А як? — Це…(5 відповідь)(6 відповідь)і це

Номер слайду 17

— А я знаю, чому вони так називаються! — радісно сказала Точка.— Вони схожі на сонячні промені! Так, — відповіли Ножиці. — Сонячні промені ідуть від Сонця без кінця, якщо тільки не зустрінуть що-небудь на своєму шляху, наприклад Землю, Місяць або супутник.

Номер слайду 18

— Отже, з прямої ось що вийшло: мій…(7 відповідь)(8 відповідь)і ще два

Номер слайду 19

Самоперевірка диктанту. Кожна вірна відповідь оцінюється в 1 б . 1-кінця, 2-кінця, 3-кінця, 4-відрізок, 5-промінь, 6-промінь, 7-відрізок, 8-два промені. Підрахуйте одержану кількість балів та запишіть в зошиті на полях. ( максимальний бал – 8)маршрут

Номер слайду 20

Відрізок Частина прямої між двома точками називається відрізком, а самі точки – його кінцями. Відрізок позначаємо великими буквами на кінцях або малою – посередині. А В а b

Номер слайду 21

а. АBПРЯМАb. CD

Номер слайду 22

Півпряма. Промінь.а. ОАВМаршрут

Номер слайду 23

Підручник№ 48 стор.20№ 52 (усно)№ 60

Номер слайду 24

Домашнє завдання. Повторити п.3-4. №49, №63. Транспортир, лінійка, косинець, олівець. Логічне завдання з рубрики «Готуємося до олімпіади». Задача: Скільки відрізків утворюють 4 точки, що лежать на одній прямій?

Номер слайду 25

ОАВMСDКСкільки променів може мати початок в точці О ?

Номер слайду 26

OЗАДАЧАСкільки прямих можна провести через одну точку?

Номер слайду 27

ЗАДАЧАABСкільки прямих можна провести через дві точки ?

Номер слайду 28

ЗАДАЧААBCDXМКIEЯкій прямій належить точка ?

Номер слайду 29

а. BDКAЗАДАЧАЧи перетинає пряма відрізок ?CОММаршрут

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Яблонская Мария
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Tereshenko Ekaterina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
20 листопада 2018
Переглядів
9175
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку