Презентація до уроку "Попередня та виконавча команди. Виконання команд «Ставай», «Рівняйсь», «Струнко», «Вільно». ("Захист Вітчизни", 10 клас)

Про матеріал
Презентація до уроку "Попередня та виконавча команди. Виконання команд «Ставай», «Рівняйсь», «Струнко», «Вільно». ("Захист Вітчизни", 10 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Попередня та виконавча команди. Виконання команд «Ставай», «Рівняйсь», «Струнко», «Вільно». Мета уроку: ознайомитися з основними елементами строю; обов‘язками військовослужбовців в строю; навчитися виконувати команди «Ставай», «Рівняйсь», «Струнко», «Вільно» . План уроку. Строї та їх елементи. Обов‘язки військовослужбовців перед шикуванням та в строю. Попередні та виконавчі вправи. Практичне виконання вправ

Номер слайду 2

Стрій – визначене Стройовим статутом Збройних сил України розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин для спільних дій у пішому порядку або на машинах

Номер слайду 3

Шеренга – стрій, у якому військовослужбовці вишикувані один біля одного на одній лінії

Номер слайду 4

Ряд - два військовослужбовці, які стоять у двошеренговому строю (дволаві) один за одним. Колона - стрій, у якому військовослужбовці розта­шовані один за одним, а підрозділи (машини) один (одна) за одним (за одною) — на відстанях, визначених Стройо­вим статутом або командиром.

Номер слайду 5

Дволава - розташування військово­службовців однієї шеренги (однолави) за військово-службовцями іншої шеренги (однолави) на відстані одного кроку (випростаної ру­ки, покладеної долонею на плече військовослужбовця, який стоїть попереду).

Номер слайду 6

Розгорнутий стрій - стрій, у якому військовослужбовці вишикувані на одній лінії по фронту в одно- шеренговому (однолаві) строю чи двошеренговому (дволаві) строю або в лінію колон з інтервалом близько кроку

Номер слайду 7

Похідний стрій - стрій, в якому підрозділ вишикуваний у колону або підрозділи в колонах вишикувані один за одним на дистанціях установленим цим Статутом або командиром.

Номер слайду 8

Напрямний - військовослужбовець (підрозділ, маши­на), що рухається на чолі строю у визначеному напрямі. Замикаючий -військовослужбовець (підрозділ, ма­шина), що рухається останнім (останньою) у колоні.

Номер слайду 9

Обов’язки військовослужбовця перед шикуванням і в строю

Номер слайду 10

Військовослужбовець зобов’язаний: перевіряти справність своєї зброї, закріплених за ним озброєння й техніки,боєприпасів,засобів індивідуального захисту, шанцевого інструменту, обмундирування і спорядження;мати коротку охайну зачіску; акуратно заправляти обмундирування, правильно надягати та припасувати спорядження, допомагати товаришеві усувати виявлені недоліки; знати своє місце в строю, вміти шикуватися швидко, без метушні; під час руху зберігати рівняння, інтервали і дистан­цію, не виходити зі строю (з машини) без дозволу; в строю без дозволу не розмовляти, дотримуватися цілковитої тиші, пильнувати за наказами (розпоряджен­нями) і командами (сигналами) свого командира, вико­нувати їх швидко і точно;передавати накази, команди (сигнали) без перекручень, гучно й чітко.

Номер слайду 11

Рівняйсь, Струнко

Номер слайду 12

Підведення підсумків уроку«НА СЬОГОДНІШНЬОМУ УРОЦІ Я ДІЗНАВСЯ / ДІЗНАЛАСЯ…»

Номер слайду 13

ВПРАВА «ЧОБІТОК»* ВРАЖЕННЯ ВІД СЬОГОДНІШНЬОГО УРОКУ* ПРОПОЗИЦІЇ НА МАЙБУТНЄ

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацювати с. 68-70 підручникаІндивідуальне тренування

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Томляк Микола Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ломейко Володимир
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
5144
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку