Презентація до уроку: "Пошук інформації, її аналіз. Вибір конструкційних матеріалів"

Про матеріал

В даній перезентації розповідається що таке інформація, джерела, шляхи пошуку. Показано як шукати інформацію в пошуковій системі Гугл. Що таке конструкційні матеріали та практична робота. В кінці посилання та зразки аналогів виробів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Пошук інформації, її аналіз. Вибір конструкційних матеріалів

Номер слайду 2

Завдання уроку:визначити основні джерела інформації;навчитися здійснювати пошук інформації за допомогою різних джерел;підбір конструкційних матеріалів.

Номер слайду 3

Що таке інформація?

Номер слайду 4

Інформацію (від лат. informatio — повідомляти) визначають як будь-яке повідомлення про будь-що, теоретичні відомості, значення певних показників, що є об'єктами збереження, обробки та пе­редачі, які використовуються в процесі аналізу певних (економіч­них, технологічних, політичних тощо) рішень.

Номер слайду 5

Джерела інформаціїДокумент. Людина. Документ

Номер слайду 6

Шляхи пошуку інформації:вивчення бібліотечного каталогу;за допомогою пошукових систем в Інтернеті;у довідковому апараті лінгвістичних енциклопедій;комунікативний.

Номер слайду 7

Інтернет — всесвітня асоціація комп'ютерних мереж або про­стіше — World Wide Web (WWW), що дослівно означає «всесвітня широка павутина».

Номер слайду 8

Інформацію в Інтернеті шукають за: тематичними каталогами; за допомогою пошукових машин

Номер слайду 9

Такими пошуковими машинами є: Мета, Ukrnet, Atlas, Google, Рамблер, Яндекс, Yahoo, Excite, Hotbot та інші.

Номер слайду 10

Що таке конструкційні матеріали?

Номер слайду 11

Конструкційні матеріали – це матеріали, які застосовують у виробництві для виготовлення різного роду виробів. Розрізняють такі конструкційні матеріали: дерево, залізо, пластмаса, скло, каучук та ін. 

Номер слайду 12

Практична робота. Послідовність виконання. Виберіть тему для проектної діяльності (зі списку, запропонованого вчителем) або запропонуйте свій варіант. Обґрунтуйте актуальність обраної проблеми. Запропо­нуйте гіпотези й завдання в межах обраної проблеми. Визначте тему проекту, форму його реалізації (оформіть відповідний реферат). Визначте можливі джерела інформації, необхідної для виконання проектного завдання, і місце, де ці джерела слід шукати. Складіть бібліографічний список літератури. Складіть план роботи над проектним завданням. Визначте матеріал з якого буде виготовлятись виріб. Оформіть підготовлені матеріали для проекту.

Номер слайду 13

Корисні сайти:http://trudove.org.uahttp://jur.kruzzz.comhttp://technologys.infohttp://rivne-trudove.ucoz.ru/

Номер слайду 14

Об'єкти праці:ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
2567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку