Презентація до уроку повторення вивченого матеріалу з теми "Текстові задачі. Рівняння"

Про матеріал

Презентація містить задачі краєзнавчого характеру, що розв'язуються за допомогою рівнянь. Матеріал може бути використаний під час повторення теми "Дії з натуральними числами"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Можна все на світі вибирати сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину. В. Симоненко Луцьк — рідне місто

Номер слайду 4

Удосконалювати вміння розв’язувати текстові задачі на всі дії

Номер слайду 5

Старовинний замок Любарта

Номер слайду 6

Розв’яжіть рівняння: х:5=217 2х-х-25=1060 2(х-85)=2000

Номер слайду 7

Замок був побудований в XIV ст. князем Любартом Гедиміновичем

Номер слайду 8

В Луцьку 30 установ культури, серед них: Будинок “Просвіта”, Будинок культури, два парки культури і відпочинку, зоокуточок, три музичні школи, дитяча школа мистецтв, дитяча художня школа, обласний музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, ляльковий театр, а також порівно кінотеатрів і клубів відпочинку. Ще є бібліотеки, яких в 4 рази більше, ніж кінотеатрів. Скільки в місті бібліотек?

Номер слайду 9

Обласний музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка

Номер слайду 10

У 1975 році збудували фонтан зі світло-музикою. У 1977 році збудували музично-драматичний театр на 800 місць. 19 серпня 1977 року у центрі майдану відкрили пам'ятник Лесі Українці.

Номер слайду 11

"Будинок з химерами" у Луцьку. Житло і майстерня скульптора Миколи Голованя.

Номер слайду 12

Луцька ДЗ була побудована в 1952-54 роках з ініціативи керівництва Львівської залізниці комсомольцями міста Луцьк та Волинської області. Розташована у мальовничому місці місті вздовж річки Сапалаївки і має довжину 1,5 км (дорога тупикова). Було побудовано 2 станції: Піонерська (основна, двоповерхова станція) та Молодогвардійська. Згодом вони були перейменовані відповідно в Росинку і Водограй. Дитяча залізниця

Номер слайду 13

У якому році інститут став педагогічним, якщо ця дата, збільшена в 5 разів, а потім зменшена на 50, і потім зменшена в 15 разів, дасть число 647?

Номер слайду 14

Перший університет на Волині – Волинський державний університет ім. Лесі Українки – створено 16 липня 1993 р. на базі Луцького державного педагогічного інституту ім. Лесі Українки Волинський національний університет імені Лесі Українки

Номер слайду 15

ppt
Додано
18 квітня 2018
Переглядів
692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку