Презентація до уроку «Позакласне читання. Кінороман. Хосе Рівера, Тім Салліван. ,,Листи до Джульєтти’’» (9 клас).

Про матеріал
Презентація вчителя Візгалової Н.Б. до уроку позакласного читання зарубіжної літератури у 9 класі, де міститься матеріал про жанр кінороману, про історію створення відомої американської романтичної драми 2010 року «Листи до Джульєтти», є відомості про режисера фільму Гері Вініка, сценаристів Хосе Ріверу й Тіма Саллівана, розповідається стисло про сюжет кінороману.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зарубіжна література9 клас. Тема уроку: «Позакласне читання. Кінороман. Хосе Рівера, Тім Салліван. ,,Листи до Джульєтти’’». Візгалова Наталія Борисівна, вчитель зарубіжної літератури Ліцею №21 м. Житомира

Номер слайду 2

Позакласне читання. Кінороман. Хосе Рівера, Тім Салліван. «Листи до Джульєтти»Кіноповісті та кіноромани9 клас

Номер слайду 3

Кінороман як жанр. Кінороман — експериментальна форма роману, що виникла на початку ХХ століття як втілення ідеї про те, що мистецтво мусить бути синкретичним. Цей жанр може в різному співвідношенні поєднувати риси кінематографічності й белетристики. Найбільш подібним до фільму робить текст кінороману кадрування, особливо в послідовності сцен, що змінюються все з більшим інтервалом, відтворюючи паралельні історії героя й героїні.

Номер слайду 4

«Листи до Джульєтти»«Листи до Джульєтти» — американська романтична драма 2010 року. В головних ролях фільму Аманда Сейфрід, Кріс Іган, Ванесса Редгрейв, Гаель Гарсія Берналь, і Франко Неро. Це був останній фільм режисера Гері Вініка. Фільм з'явився в прокаті в Північній Америці та інших країнах 14 травня 2010 року. Ідея фільму була навіяна науково-популярною книгою «Листи до Джульєтти» Лізи та Сіл Фрідман, в якій розповідається про явище листування до найвідомішої романтичної героїнї Шекспіра.

Номер слайду 5

явище листування до ДжульєттиІснує легенда: хто напише листа до Джульєтти, буде щасливим в коханні все життя. А якщо напише закохана пара, то до віку не розлучиться. Біля 30 років пишуть закохані всього світу в Італію, в Верону Джульєтті.

Номер слайду 6

Ґері Вінік. Gary Winick. Дата народження: 31 березня 1961 Дата смерті: 27 лютого 2011 (49 років)Місце народження: Нью-Йорк, Нью-Йорк, СШАВсього фільмів: 33 Режисер фільму «Листи до Джульєтти» (2010, «Letters to Juliet»)

Номер слайду 7

Хосе Рівера. Хосе Рівера (народився 24 березня 1955 року) — драматург і перший пуерториканський сценарист, який був номінований на "Оскар". Рівера народився в районі Сантурс, Сан-Хуан, Пуерто-Ріко в 1955 році. Він виріс в Аресібо, де прожив до 1959 року. Сім'я Рівера переїхала з Пуерто-Ріко, коли йому було 4 роки, і переїхала до Нью-Йорка. Його батьки були дуже релігійними, і він виріс у домогосподарстві, єдиною книгою якого була Біблія. Рівера виграв дві нагороди "Обі" за драматургію, стипендію мистецтв Фулбрайта в драматургії, премію Уайтінга, стипендію Маккайнта, премію за вплив 2005 року та Берріла Кер Нагороду за драматургію. Сценарист фільму «Листи до Джульєтти» (2010 р.).

Номер слайду 8

Тім Салліван. Тім Салліван (нар. 21 лютого 1958) — британський кіно- і телевізійний режисер і сценарист, відомий роботою з телеканалом "Гранада" та художнім фільмом "Джек і Сара" (1995). Тім Салліван народився в Німеччині, де його батько дислокувався з Королівськими ВПС. Він відвідував Кліфтонський коледж в Брістолі (Англія), перш ніж здобути стипендію для читання англійської мови та права в Кембриджському університеті. Перебуваючи в Кембриджі, Салліван був членом аматорського драматичного клубу Кембриджського університету. Салліван написав сценарій до фільму "Листи до Джульєтти", в якому знялася Аманда Сейфрід (США, 2010). Співпрацював з багатьма помітними режисерами та продюсерами США, включаючи Рона Говарда, Скотта Рудіна та Джефрі Каценберга.

Номер слайду 9

Ланцюжок подій кінороману «Листи до Джульєтти»Софі — молода американська жінка, яка працює для американського щотижневика The New Yorker журналісткою, відповідальною за перевірку фактів. Вона їде в попередній медовий місяць зі своїм нареченим шеф-кухарем Віктором у Верону, Італія. Віктора не зворушує романтика Італії, і він використовує свій час на пошук можливостей відкриття свого ресторану, часто нехтуючи Софі. Софі випадково виявляє «лист Джульєтті» без відповіді, написаний Клер Сміт в 1957 році, — один із тисячі послань, залишених у Веронському дворі Кохання, на які зазвичай відповідають «секретарі Джульєтти». Вона відповідає на лист і протягом тижня, тепер уже літня, Клер приїжджає до Верони з її вродливим онуком адвокатом Чарлі.

Номер слайду 10

Клер і Софі відразу симпатизують одне одному, а от Чарлі і Софі не ладнають зовсім. Дотримуючись порад з листа Софі, Клер вирішує знайти її давно втрачену любов, Лоренцо Бартоліні. Софі, думаючи, що історія Клер могла б сприяти її письменницькій кар’єрі, допомагає Клер. Вони дізнаються, що існує кілька Лоренцо Бартоліні, що живуть в цьому районі. Після багатьох днів, проведених у пошуках потрібного Лоренцо, вони виявляють, що він мертвий. Чарлі звинувачує Софі, що та засмутила його бабусю. Він звинувачує її, не знаючи, в чому полягає реальна втрата. Клер, ставши свідком суперечки, каже Чарлі, що він був неправий і мати Софі покинула її, коли вона була маленькою дівчинкою.

Номер слайду 11

Наступного дня Клер наполягає на тому, що Чарлі має вибачитися перед Софі за сніданком, що він і робить. Після вечері Софі виходить з Чарлі на прогулянку і розмовляє з ним про любов. Наступний ранок — це їх останній день пошуків Лоренцо. З примхи Клер вказує Чарлі на виноградник і питає, чи може він зупинитися, щоб вони могли випити на прощання з Софі. Коли Чарлі їде дорогою, Клер бачить молодика, який виглядає точно так само, як і її Лоренцо. Вони виявляють, що це онук Лоренцо Бартоліні, і Клер з Лоренцо знаходять одне одного.

Номер слайду 12

Повернувшись до Нью-Йорка, Софі розлучається з Віктором і повертається до Верони на весілля Клер і Лоренцо. Вона знаходить Чарлі з іншою жінкою, Патрісією, і вибігає плачучи. Чарлі виходить, щоб знайти Софі. Потім Софі зізнається Чарлі, що любить його, але каже хлопцю, щоб той повертався до Патрісії. Чарлі повідомляє Софі, що Патрісія - його двоюрідна сестра, й освідчується Софі у коханні. Він забирається по виноградній лозі на балкон, але випадково падає вниз. Герої дарують один одному поцілунок…

Номер слайду 13

Домашнє завдання Переглянути уривки фільму «Листи до Джульєтти».https://uakino.club/filmy/genre_comedy/2132-listi-do-dzhulyeti.html

Номер слайду 14

Використані джерела. Вікіпедія. Листи до Джульєтти.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 B%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%B4%D0%BE_%D0%94%D0%B6%D1%83%D0%BB%D1%8 C%D1%94%D1%82%D1%82%D0%B8 Віртуальна читальня Зарубіжної літератури для студентів, вчителів, учнів та батьків. Позакласне читання. Кінороман. Хосе Рівера, Тім Салліван. Листи до Джульєтти. Зарубіжна література 9 клас ІІ семестр - розробки уроків.https://zarlit.com/lesson/9klas_7/10.html Хосе Рівера. Біографія. Укр. Ліб. https://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printit.php?tid=8459 Тім Салліван. Біографія. Укр. Ліб. https://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printit.php?tid=8461 Ґері Вінік. https://kinobaza.com.ua/persons/gary-winick Кінороман. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 A%D1%96%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD#:~:text=%D0%9 A%D1%96%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD

pptx
Додано
10 серпня 2023
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку