Презентація до уроку "Природничі науки" для 6 класу з теми "Роль ДНК в клітинах"

Про матеріал
Презентація до уроку "Природничі науки" для 6 класу з теми "Роль ДНК в клітинах" створена з метою вивчення нового матеріалу з даної теми. Презентація містить питання для актуалізації опорних знань школярів, новий матеріал для вивчення ролі ДНК в клітинах, навчальне відео, завдання для закріплення знань та різнорівневе домашнє завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль ДНК в клітинах

Номер слайду 2

Пригадаємо!Які є ознаки живого?Що таке спадковість?

Номер слайду 3

Пригадаємо!Спадковість — передавання ознак із покоління в покоління.

Номер слайду 4

Передавання спадкової інформації забезпечують молекули дезоксирибонуклеїнової кислоти (ДНК), які ми отримали від батьків.

Номер слайду 5

Молекула ДНК

Номер слайду 6

Молекули ДНК керують кожною нашою клітиною! У людському тілі понад 200 типів клітин із різними функціями, наприклад: чути, виявляти світло, відчувати дотик, транспортувати кисень, скорочувати м’язи. ДНК — це своєрідний запис інструкцій із роботи кожної клітини. Такий собі комп’ютерний код, програма, яка вказує комп’ютеру, яку команду необхідно виконати. Ти передаси нащадкам усю або частину своєї ДНК. І далі почнеться нове життя в організмі, де кожна клітина знатиме й виконуватиме свою функцію

Номер слайду 7

Пригадаємо!

Номер слайду 8

ДНК знаходиться у ядріУ хромосомах ядра міститься ДНК — дезоксирибонуклеїнова кислота. Молекули ДНК, ділянки яких називають генами, містять усю спадкову інформацію про клітину та про організм.

Номер слайду 9

Перегляд навчального відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=r. FANPQs. Vk. Cs

Номер слайду 10

Закінчити речення. Спадковість…Передавання спадкової інформації забезпечують молекули…ДНК знаходиться у…Ділянки молекул ДНК називають…Уся спадкова інформація про клітину та організм міститься в …

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Параграфи 29,30 опрацювати. Змоделюй молекулу ДНК з ниток, паперу, дротинок

pptx
Додано
8 травня
Переглядів
89
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку