Презентація до уроку "Пристрої виведення інформації.Дисплеї"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про призначення, види дисплеїв, принципи побудови зображень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої відображення інформації. ДисплеїШелепук В. Г., викладач ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ»

Номер слайду 2

Відеосистема Відеосистема, призначена для виводу текстової та графічної інформації. Відеосистема складається, в основному, з двох частин: відеокарти (відеоконтролера) і дисплею. Відеокарта– це електронна схема (електронний пристрій), яка взаємодіючи з процесором, формує зображення з подальшим його виведенням на екран периферійного пристрою. Дисплей візуалізує сформоване зображення на екрані.

Номер слайду 3

Дисплей або монітор– електронний засіб для відтворювання графічної й алфавітно-цифрової інформації. Дисплеї комп'ютерів зазвичай називають моніторами. Терміни монітор та дисплей – дещо відмінні. Дисплей, як пристрій для відображення інформації, має ширше застосування, наприклад, дисплей мобільного телефону, а термін монітор пов'язується з комп'ютером або телеекраном дистанційного спостереження.

Номер слайду 4

Будь-яке текстове чи графічне зображення на екрані монітора комп’ютера складається з великої кількості дискретних крапок люмінофора, які називають пікселями (pixel – PIcture ELement). Піксель є найменшим елементом зображення. Тому такі дисплеї ще називають растровими (растр – сукупність пікселів).

Номер слайду 5

Важливими характеристиками дисплею є:роздільна здатність – кількість пікселів по вертикалі та горизонталі кадрова частота або частота оновлення зображення (вимірюється в герцах, для LCD практично однакова) розмір зерна (для CRT) чи розмір пікселя (для LCD) розмір екрану по діагоналі – визначається довжиною діагоналі (традиційно вимірюється в дюймах) співвідношення сторін екрана (ССЕ) – стандартний (4:3 або 5:4) та широкоформатний (16:9, 16:10, 21:9) глибина кольору – кількість біт на кодування одного пікселя (від монохромного (1 біт) до 32-бітного швидкість відклику пікселів (не для всіх типів моніторів, у LCD, як правило, суттєво нижча ніж у CRT) максимальний кут огляду – максимальний кут під яким не виникає суттєвого погіршення якості зображення (актуально для LCD)

Номер слайду 6

 Дисплеї за принципом роботи поділяють, на такі що діють: СRT (Cathode Ray Tube) – на основі електронно-променевих трубок. LCD (Liquid Crystal Display) – на рідких кристалах (LCD, TFT) PDP (Plasma Display Panels) – плазмові монітори проекційніOLED-монітори. LEP (Light Emission Plastics) – на основі пластику, що світиться

Номер слайду 7

7 ДИСПЛЕЇСRT – на основі електронно-променевих трубокна рідких кристалах (LCD, TFT)PDP – плазмові монітори. LEP – на основі пластику, що світиться. Проекційні,OLED-монітори

Номер слайду 8

СRT (Cathode Ray Tube) – на основі електронно-променевих трубок

Номер слайду 9

Рідкокристалічний монітор (LCD) Рідкокристалічний монітор (РК) або LCD (Liquid Crystal Display) нині складають основні нішу ринок моніторів для настільних та портативних комп’ютерів. Рідкокристалічний монітор (liquid crystal display (LCD) – це електронний пристрій візуального відображення інформації, принцип дії якого ґрунтується на явищі електричного переходу в рідких кристалах. Дисплей складається з довільної кількості кольорових або монохроматичних точок (пікселів), і джерела світла або відбивача (рефлектора).

Номер слайду 10

В основі технології, за якою створюються рідкокристалічні монітори, лежать особливі фізико-хімічні властивості групи речовим, які умовно називають рідкими кристалами. Це особливий тип рідини, молекули якої взаємноорієнтовані. При подачі напруги на рідкі кристали його молекули змінюють свою просторову орієнтацію і поляризуються. Внаслідок цього змінюються оптичні властивості матриці – ступінь її прозорості і характеристики відбитого світла

Номер слайду 11

PDP монітор (плазмовий монітор, газорозрядний монітор) PDP (Plasma Display Panels) монітор або плазмовий монітор (газорозрядний екран, плазмова панель) – це дисплей, дія якого ґрунтується на явищі свічення люмінофору під впливом ультрафіолетових променів, що виникають при електричному розряді в іонізованому газі, тобто у плазмі.

Номер слайду 12

OLED-монітор OLED (Organic Light Emitting Diode) – це монітори побудовані на органічних світлодіодах, які стали з'являтися на ринку буквально пару років тому і за астрономічними цінами.

Номер слайду 13

LEP-монітори Інша, альтернативна технологія розвитку моніторів, не зв’язана з існуючими пристроями – це технологія виготовлення і використання моніторів на основі так званих світловипромінюючих пластиків. Такий пластик є полімерним матеріалом зі здатністю емісії фотонів під впливом напруги, тобто зі здатністю світитися.

Номер слайду 14

Використані джерела:https://edu.tk.te.ua/kis/https://mkr-novo2/uk/multimedia/sredstva-tehnicheskogo-obsluzhivaniya-pk-tehnicheskoe-obsluzhivanie.html

pptx
Додано
12 січня 2022
Переглядів
1618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку