Презентація до уроку "Пристрої виведення інформації. Принтери"

Про матеріал
В презентації подано матеріал про види принтерів, способи утворення зображень та друку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої виведення інформації. Принтери Шелепук В. Г. –викладач предмету “Засоби КІС”

Номер слайду 2

Принтери (printer) – це пристрої для виведення інформації на тверді копії (папір, плівки, тканину та ін). За принципом друку друкуючі пристрої поділяють на:послідовні – друкують на твердій копії посимвольно; стрічкові, друк здійснюється пострічково; сторінкові, друк здійснюється посторінково .

Номер слайду 3

Загальні характеристики всіх типів принтерів. Роздільна здатність друку. Швидкість друку. Собівартість друкуІнтерфейси підключення

Номер слайду 4

Матричні принтери. В послідовних ударних матричних принтерах зображення формується з крапок, які утворюються внаслідок ударів голок по фарбуючій стрічці. Голки розміщені у вертикальний ряд (два ряди) в головці. Фарбуюча стрічка поміщалася в спеціальний корпус – картридж.

Номер слайду 5

Ма́тричний при́нтер (англ. dot matrix printer) — комп'ютерний принтер, що створює зображення на папері з окремих маленьких точок ударним способом друкуючою головкою, що має набір голок, які приводяться в дію електромагнітами. Ма́тричний при́нтер (англ. dot matrix printer) — комп'ютерний принтер, що створює зображення на папері з окремих маленьких точок ударним способом друкуючою головкою, що має набір голок, які приводяться в дію електромагнітами. Ма́тричний при́нтер (англ. dot matrix printer) — комп'ютерний принтер, що створює зображення на папері з окремих маленьких точок ударним способом друкуючою головкою, що має набір голок, які приводяться в дію електромагнітами.

Номер слайду 6

Струменеві принтери Струменевий друк – це процес отримання зображення, при якому його елементи створюються крапельками чорнил, що вилітають із сопла зі швидкістю достатньою, щоб подолати зазор між соплом і поверхнею, на якій формується картинка.

Номер слайду 7

Ультрафіолетовий друк Ультрафіолетовий струменевий друк – Принцип цього виду друку заснований на спеціальних рідких чорнилах, які, при впливі на них ультрафіолетового випромінювання, полімеризуються і переходять в твердий стан. За допомогою цієї технології можна виконати друк на склі, дереві, ДВП, ДСП, ПВХ-пластику, картоні та папері, фотошпалерах, тканинах, керамічній плитці, металевих листах та інших матеріалах.

Номер слайду 8

Твердочорнильні принтери Твердочорнильний струменевий друк (Solid Ink) вважається одним з найбільш зручних для ділового використання. Принтер, який працює на основі цієї технології, найбільше підходить для отримання великих об’ємів кольорових зображень.

Номер слайду 9

Чорнилом для принтера є бруски блакитного (Cyan), пурпурового (Magenta), жовтого (Yellow), і чорного (blac. K) кольору (модель кольоротворення CMYK). Вони виготовляються з воскоподібної речовини з добавками барвників.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Повний перелік переваг друку твердими чорнилом:проста конструкція з невеликою кількістю електронних, оптичних і механічних елементів. З цієї причини він надійніший в порівнянні з лазерним принтером легка і зручна заправка стабільна якість друку при будь-якому ресурсі пристрою соковиті кольори і відсутність розтікання чорнила на будь-якому типі паперу висока швидкість друку.можливість нанесення зображення на папір щільністю до 220 г/м . дуже мала кількість відходів Недоліки твердочорнильних принтерів:високе енергоспоживання необхідність постійно тримати принтер у включеному стані для підтримки чорнила в розплавленому стані.тривалий час виходу з режиму очікування. У середньому вона становить 4-5 хв відсутність розтікання і змішування чорнила на поверхні паперу. З цієї причини такі пристрої не підходять для друку фотографій. На світлих ділянках стає особливо помітна характерна точковості

Номер слайду 12

Лазерні принтери (Laser) В наш час великого поширення набули лазерні (laser) принтери. Вони використовують електрографічний принцип створення зображення. Процес створення такого зображення включає в себе створення макету зображення на барабані і його перенесення на папір. Найбільш важливими частинами лазерного принтера є фоточутливий елемент (друкуючий барабан)напівпровідниковий лазер і прецизійна оптико-механічна система, що переміщує лазерний промінь Друк здійснюється за допомогою спеціального дуже дрібнозернистого порошку – тонера (Toner) Тонер засипаний в спеціальний резервуар – картридж

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Світлодіодні принтери (LED printer) Світлодіодний принтер – один з видів принтерів, що являє собою паралельну гілку розвитку технології лазерного друку. Як і лазерний, світлодіодний принтер призначений для перенесення текстового або графічного зображення з цифрового носія на папір. Принцип роботи світлодіодних принтерів (LED) багато в чому схожий з принципом роботи лазерних. Робота принтера заснована на принципі сухого електростатичного переносу.

Номер слайду 17

Світлодіодна технологія має наступні переваги порівняно з лазерною :світлодіодна лінійка значно компактніша за скануючу систему лазерних принтерів, через відсутність у механізмі формування зображення рухомих частин, механічна частина теоретично простіша й надійніша.

Номер слайду 18

Недоліки світлодіодної технології:нерівномірність свічення окремих світлодіодів призводить до смуг уздовж ходу руху паперу з підвищеною і зниженою насиченістю друку.через мініатюрні розміри обмежені можливості фокусування світла від окремих діодів лінійки.становить до 40 сторінок на хвилину; лазерні пристрої демонструють до 110–135 сторінок в хвилину і більше.

Номер слайду 19

Сублімаційний принтер (dye sublimation) Сублімаційний принтер (термосублімаційний принтер) – це принтер, що друкує зображення на щільних твердих поверхнях шляхом внесення твердотільного фарбника під поверхню твердого тіла.

Номер слайду 20

Термосублімація (сублімація) – це швидкий нагрів фарбника, коли пропускається рідка фаза. З твердого фарбника відразу утворюється пара.  Сублімація відрізняється рядом незаперечних переваг:висока якість зображення можливість відтворювати малюнки будь-якої складності, аж до фотографій проста технологія виконання можливість мінімального тиражування за доступною ціною великий вибір носіїв (матеріалів) для друку; зручно виготовляти і декорувати будь-яку продукцію, починаючи від візиток і посуду, закінчуючи одягом і сертифікатами.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Термопринтери (Thermal Printer) Термодрук (Thermal printing або Direct thermal printing) – cпосіб створення зображення на термочутливих носіях шляхом впливу на них нагрівальних елементів або джерел інфрачервоного випромінювання (зазвичай світлодіодів). Широко застосовується у факсах, касових апаратах, у квиткових касах на поїзди приміського сполучення для друку етикеток, штрихкодів і т. п. Термопринтер містить такі ключові компоненти:теплова головка: виробляє тепло; друкує на папері валик: гумовий валик, який подає папір пружина:

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Інші типи принтерів Крім традиціний видів принтерів існують багато незвичних пристроїв для друку на різних поверхнях, серед них можна відзначити:"Квітковий принтер" (Flower Printer) – друкує на пелюстках квітів. При цьому існує декілька технологій друку. При використання лазерної технології (Speaking Roses) можна отримати одноколірне монохромне зображення. Тоді, як для повноколірного кольорового друку використовується технології струменевого друку спеціальними фарбуючими оліями (гелями). Струменевий друк характеризується досить низькою швидкістю друку (у принтер для друку можна помістити одночасно до 3 квітки при цьому друк триває до 7 хв)

Номер слайду 25

Номер слайду 26

принтер для тату. Принтер, для створення тимчасових татуювань. Заправляється безпечної косметичної фарбою

Номер слайду 27

Принтер для манікюру. Принтер, який може друкувати на нігтях. Друк на одному нігті займає кілька секунд, і будь-яка потрібна картинка може бути завантажена прямо з комп'ютера.

Номер слайду 28

Багатофункціональні пристрої (БФП) Багатофункціональний пристрій (БФП) або комбайн (популярна також назва у російськомовній абревіатурі МФУ) – це офісний пристрій, який включає в себе функціональні можливості кількох пристроїв в одному, так, щоб займати менше місця. Типовий БФП може діяти як поєднання деяких або всіх з таких пристроїв: електронна пошта, факс, копіювальний апарат, принтер, сканер. Найчастіше у класі персональних та офісних БФП поєднуються функції принтера, сканера та копіювального апарата (ксерокс). Переваги багатофункціональних пристроївзначна економія місця скорочення споживання електроенергії у режимі очікування відсутність великої кількості дротів та блоків живлення ціна БФП значно нижча у порівнянні з придбанням комплекту у цілому, що складається з окремих пристроїв.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Плоттери Плоттер (plotter) або графобудівник – це пристрій, призначений для виведення графічних зображень на тверді копії великого формату. Існує досить багато типів плоттерів, які відповідають різним вимогам щодо розміру, роздільної здатності, кількості кольорів створюваних зображень, швидкості їх виведення і таке інше. В загальному всі існуючі на нинішній день плоттери умовно можна поділити на планшетні і барабанні.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

3 D-принтери  3 D принтер – це пристрій, що використовує метод пошарового створення фізичного об'єкта по цифровій (комп'ютерної) 3 D моделі. У літературі даний тип пристроїв також називають фабберами, а процес 3 D друку – швидке прототипування (Rapid Prototyping).3 D-друк заснований на концепції побудови об'єкта послідовно нанесеними шарами, що відображають контури моделі

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Основною перевагою даного методу є можливість створення геометричних форм практично необмеженої складності. Існує дуже велика кількість технологій 3 D-друк, це фактично будь-яка технологія, яка дозволяє створювати об'єкт шар за шаром умовно вважається 3 D друком.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Джерелаhttps://edu.tk.te.ua/kis/https://mkr-novo2/uk/multimedia/sredstva-tehnicheskogo-obsluzhivaniya-pk-tehnicheskoe-obsluzhivanie.html

pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
5213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку