Перший сніданок – 20 – 25 % добового раціону; (молочні каші, різноманітні пудинги, змішані круп'яно – овочеві страви , рибні або м'ясні гарячі страви з гарніром); другий сніданок – 10 %; може бути малокалорійним ( фрукти, чай з бутербродом, кефір з невеликою булочкою); обід —40%; має включати першу, другу і третю (напій) страву; підвечірок —5 – 10 % складається з напою, бажано молочного і хлібобулочного виробу, а також, бажано, свіжих фруктів чи ягід; вечеря — 10 – 15 % добового раціону, зазвичай складається з молочних, круп'яних, овочевих, сирних і яєчних страв.
Номер слайду 16
•200 грам м'ясних або рибних продуктів •0.5 літра молока або молочних продуктів • 400 грам хліба і хлібних виробів • 50 -100 грам цукру •300 грам картоплі • 400 грам овочів •40 грам крупів • 20 -30 грам олії • 1—15 грамів тваринних жирів • 1 яйце на 2 дні
Номер слайду 17
■ картопляні чіпси і картопля фрі — це, по суті, суміш вуглеводів і жиру плюс смакові добавки; ■ солодкі батончики на зразок «Снікерса», «Марса» тощо, що складаються з великої кількості цукру і різних хімічних добавок; ■ солодкі газовані й ароматизовані напої й кола, лимонад, консервовані соки; ■ сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштет та інші продукти з так званими прихованими жирами. У їх складі є жири(сало, внутрішній жир, свиняча шкірка тощо), які займають 40 % ваги і маскують під м'ясо з допомогою смакових добавок; ■ консервовані м'ясні та овочеві продукти із застосуванням оцту та інших консервантів.