Презентація до уроку "Розвиток господарства та праці"

Про матеріал
Мета: охарактеризувати господарство (економіку) як виробництво необхідних для життя і розвитку суспільства речей і послуг, обмін ними, їх розподіл і використання; визначити роль праці у житті людини; проаналізувати процес виникнення ринкового господарства та його роль у сучасному світі; розвивати увагу, логічне мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження; удосконалювати навички працювати в парах та малих групах; формувати повагу до праці. Очікувані результати. Після уроку учні/учениці зможуть:  називати дати та події, пов’язані з темою уроку;  застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;  характеризувати господарство (економіку) як виробництво необхідних для життя і розвитку суспільства речей і послуг, обмін ними, їх розподіл і використання;  визначати роль праці у житті людини;  аналізувати процес виникнення ринкового господарства та його роль у сучасному світі. Тип уроку: вивчення нового матеріалу Обладнання: підручник, мультимедійна презентація, роздатковий матеріал, комп’ютер, проектор, ілюстрації до теми уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Праця і господарство колись і сьогодні

Номер слайду 2

називати дати та події, пов’язані з темою уроку;застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;характеризувати господарство (економіку) як виробництво необхідних для життя і розвитку суспільства речей і послуг, обмін ними, їх розподіл і використання;визначати роль праці у житті людини;аналізувати процес виникнення ринкового господарства та його роль у сучасному світі. Після уроку ви зможете

Номер слайду 3

Скористайтеся QR-кодом та виконайте завдання. Відновіть прислів'я

Номер слайду 4

Підпишіть кожне зображення одним словом. Доберіть назву до зображень

Номер слайду 5

ЇЖАТЕХНІКАПРИКРАСИАВТОМОБІЛЬОДЯГБУДИНОКПОТРЕБИ ЛЮДИНИ

Номер слайду 6

працяекономікаринокгосподарство

Номер слайду 7

Економіка – комплекс суспільних наукових дисциплін про господарство, а саме — про організацію та управління матеріальним виробництвом, ефективне використання ресурсів, розподіл, обмін, збут і споживання товарів та послуг.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Господа́рство привла́снююче — перша в історії форма господарювання, коли люди споживали готові продукти природи. Полювання. Риболовля. Збиральництво

Номер слайду 12

Господа́рство відтво́рююче — спосіб життя, який ґрунтується на землеробстві та скотарстві.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Створіть СЕНКАН до поняття:1-й варіант – «господарство» 2-й варіант – «економіка»Перший рядок – тема (іменник). Другий – опис теми (два прикметники). Третій – називає дію, пов’язану з темою, складається з трьох дієслів. Четвертий рядок – фраза, переважно з 4-х слів, висловлює ставлення до теми, почуття. Останній рядок – одне слово – синонім до слова(теми), ніби висновок вірша.

Номер слайду 16

Опрацювати матеріал підручника на с. 120-123. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

pptx
Додано
10 березня 2021
Переглядів
770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку