Презентація. Практичне заняття: Пам'ятки Полтави.5 клас

Про матеріал
Презентація до практичного заняття для учнів 5 класу -"Пам'ятки рідного краю.Полтава " Мандруйте разом з нами. Вивчайте історію рідного краю.Буде корисним для вчителів та учнів Полтавщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття: Пам’ятки Полтави 5 клас Вч. ИТЕЛЬ ІСТОРІЇ- Мазур т. О.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Монумент Слави — монумент на честь 100-річчя перемоги російської армії Петра I над шведськими військами Карла XII у Полтавській битві 27 червня 1709 року. Пам'ятник встановлено у 1811 році в центрі Круглої площі міста Полтава. Монумент Слави замикає перспективу восьми вулиць міста, є його ідейною і містобудівною домінантою, утворює разом із забудовою Круглої площі ансамбль доби російського класицизму.

Номер слайду 4

Пам'ятник Івану Мазепі в Полтаві — пам'ятник українському гетьману Іванові Степановичу Мазепі, встановлений у Полтаві на Соборному майдані неподалік від Свято-Успенського собору. Полтавський пам'ятник Іванові Мазепі став першим на повний зріст не лише в Україні, а й у світі — до цього всі монументи Мазепі встановлювалися у вигляді погрудь. Пам'ятник офіційно відкрито 7 травня 2016 року. 

Номер слайду 5

Пам’Ятник Пе. ТРУ І

Номер слайду 6

Біла альтанка (за СРСР офіційно Ротонда дружби народів) — оригінальна пам'ятка у формі альтанки з колонадою в місті Полтаві, споруджена вперше в 1909 році на честь 200-ліття Полтавської битви; один із символів міста.

Номер слайду 7

Музей-садиба Івана Котляревського — меморіальний комплекс у Полтаві на основі садиби, де 1769 року народився засновник нової української літератури Іван Петрович Котляревський. Садиба-музей, яка є філією Полтавського літературно-меморіального музею І. П. Котляревського, розташовується поряд з Успенським собором, що на однойменному майдані, на названій на честь письменника Івановій горі. Садибу занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України в статусі пам’ятки національного значення.

Номер слайду 8

Па́м'ятник Іва́ну Котляре́вському в Полта́ві — перший в історії пам'ятник українському письменнику, поету, драматургу і громадському діячеві, засновнику сучасної української літератури Івану Петровичу Котляревському (1769—1838) в обласному центрі України місті Полтаві, де він народився і прожив більшість життя, в тому числі і на схилі років.

Номер слайду 9

Пам'ятник Тарасу Шевченку в Полтаві — пам'ятник великому українському поетові Тарасу Григоровичу Шевченку в місті Полтаві. Відкрито пам'ятник 12 березня 1926 року.  Пам'ятник за проектом І. П. Кавалерідзе споруджено із залізобетону.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, як значний науково-культурний центр, заснований у 1891 році за ініціативою видатного вченого професора В. В. Докучаєва.

Номер слайду 12

Пам'ятник Миколі Гоголю — пам'ятник на честь письменника Миколи Васильовича Гоголя (1809-1852) у Полтаві. Пам'ятник встановлено у березні 1934 року на перехресті вулиць Небесної Сотні і Гоголя.

Номер слайду 13

Пам'ятник «нескореним полтавчанам» в Полтаві

Номер слайду 14

Пам'ятний знак полтавській галушці, або пам'ятник галушці — символічний пам'ятний знак на честь традиційної для регіону Полтавщини страви української кухні — галушки, в Полтаві, один із міських символів, уособлення щедрості й добробуту.

Номер слайду 15

Пам'ятник Марусі Чурай (або Пам'ятник українській пісні) — монумент у Полтаві, присвячений напівлегендарній поетесі та співачці Марусі Чурай. Пам'ятник розташований у само́му середмісті Полтави — за Полтавським академічним обласним музично-драматичним театром ім. Гоголя на Театральній площі (на вулиці Небесної Сотні). Відкрито пам'ятник 14 квітня 2006 року. Його авторами є полтавські скульптори Дмитро Коршунов та Валерій Голуб.

Номер слайду 16

ПАМ’ЯТНИК «ГРАНІТ НАУКИ» Пам’ятник «Граніт науки» розташований на території студмістечка Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка (ПНТУ). Пам’ятник відкритий 27 листопада 2009 року, над його створенням працювали студенти та викладачі архітектурного факультету ПНТУ.

Номер слайду 17

Пам'ятник Раїсі Кириченко Пам'ятник українській співачці Раїсі Опанасівні Кириченко в Полтаві, з якою з 1962 року були пов'язані її життя й діяльність. Встановлений 13 жовтня 2012 року біля адміністративної будівлі ОДТРК «Лтава» (вул. Раїси Кириченко, 1а).

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 березня 2021
Переглядів
1938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку