Презентація до уроку "Розвиток мовлення. Практична робота: прислів'я, приказки, загадки"

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку мовлення допоможе вчителю у формуванні мовленнєвих компетентностей; надасть учням можливість зрозуміти особливості жанрів фольклору, визначити характерні ознаки прислів'я, приказки, загадки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота з прислів’ями, приказками, загадками

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Всі його люблять, всі його чекають, а хто на нього подивиться — кожен скривиться. Один баранець пасе тисячі овець. Живе — лежить, помре — побіжить. Мене просять і чекають,а як покажусь — утікають. Хоч має вухо, а не чує. Що з землі легко піднімеш, та далеко не закинеш?

Номер слайду 5

Закінчи прислів’я. Поясни значення. Не зв’язуйся з лихим спершу, …Краще поганий мир, …Свій розум май і …Голод не тітка, …

Номер слайду 6

Не зв’язуйся з лихим спершу, не будеш жалкувати потім. Краще поганий мир, ніж добра війна. Свій розум май і людей питай. Голод не тітка, пиріжка не принесе

Номер слайду 7

Поясни значення. Не все коту масляна. Як риба у водіНе знаючи броду. Було та пішло

Номер слайду 8

Можуть бути труднощіВільно й легко. Не роби необачно. Все пропало

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Алгоритм твору за прислів’ям Оберіть прислів’я з підручника. Визначте прямий і переносний зміст прислів’я. 3. Пригадайте або вигадайте ситуацію, у якій можливе використання прислів’я. 4. Опишіть цю ситуацію за планом (вступ, основна частина, висновок).5. Заголовком твору треба обрати прислів’я. Воно має також прозвучати у вступі або у висновку твору.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Прочитати ст. 8-17 На ст. 18 виконати завдання за вибором:І рівень – 4 балиІІ рівень – 6 балівІІІ рівень - 8 балівІV рівень – 11 балів ГАРНОГО ВСІМ НАСТРОЮ!!!

pptx
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку