Презентація до уроку "Ґрунт"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ по темі "Ґрунт. Мета: сформувати в учнів уявлення про ѓрунт, типи ѓрунтів, їх основні властивості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ґрунт

Номер слайду 2

Загадка Мене б'ють, товчуть, ріжуть, перевертають – я все терплю і всім добром плачу

Номер слайду 3

Що таке ѓрунт?

Номер слайду 4

Які асоціації виникають зі словом ґрунт?

Номер слайду 5

Ґрунт – це верхній пухкий шар землі, на якому ростуть рослини Що таке ґрунт?

Номер слайду 6

Що впливає на утворення ѓрунту?

Номер слайду 7

Основна властивість ґрунту –родючість! Чим більше перегною, тим ѓрунт родючий

Номер слайду 8

Типи ѓрунтів Чорного кольору Грудочкова або зерниста структура Багатий на перегній Хороші повітряно –водні властивості Жовтогарячого або коричневого кольору Складається з дрібних часток, що мають форму лусочок або пластинок Мають пори, які заповнюються водою, яка там утримується Жовтий колір Мають високу водопронинність Велика частка піску Містить багато повітря

Номер слайду 9

Чорноземні ѓрунти – вони утворюються там, де росте багато трав'янистих рослин і чагарників, достатньо тепла і випадає невелика кількість опадів. За таких умов перегній нагромаджується в ѓрунті. Назву чорноземи отримали за свій колір, оскільки вони багаті на перегній і дуже родючі.

Номер слайду 10

Перегній утворюється внаслідок гниття опалого листя, решток рослин і тварин. У перегної містяться різні поживні речовини, необхідні рослинам для росту та розвитку.

Номер слайду 11

Піщаний ѓрунт – сухий, легкий, швидко пропускає воду, він швидко висихає, тому містить мало води. Піщані ѓрунти не будуть прилипати до пальців або злипатися в грудку. Глинистий ѓрунт – повільно пропускає воду, він повільно висихає, тому містить багато води

Номер слайду 12

Цікаво знати… Українські ѓрунти – найродючіші ѓрунти в світі. Для утворення на полі шару ѓрунту товщиною 18 – 20 см потрібно кілька тисяч років.

ppt
Додано
6 квітня 2022
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку