Презентація до уроку "Школи у кінематографі"

Про матеріал
У другому семестрі діти 9 класу вивчають та знайомляться з яскравими представниками, та з кінематографом різних країн. Дана презентації знайомить нас із кінематографом Франції та Сполучених штатів Америки! Діти переглянувши матеріал сможуть визначати спільні та різні характерні риси (жанр, режисер, актори, музика). Також додатком до презентації є трейлери або кадри з кінофільмів (відповідно до навчальної програми). Учителю необхідно передбачити наявність аудіозаписів саундтреків із кінофільмів, створених композиторами з метою розкриття особливої ролі музичного мистецтва у розкриття тематики та ідей того чи іншого фільмів. Коник Марина Миколаївна, вчитель музичного мистецтва, мистецтва, етики КЗ «Золочівського ліцею» № 2 Золочівської селищної ради Харківської області.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Школи у кінематографі!

Номер слайду 2

АКТУАЛІЗАЦІЯ ЗНАНЬ{D7 AC3 CCA-C797-4891-BE02-D94 E43425 B78}Заглавна тема до будь-якого фільму…1 Одна з основних професій у кіноматографі.2. Художнє, мультиплікаційне кіно…2 Жанр кіно3 Кінооператор3. Ескізи декорацій, реквізиту, макети оформлення сцени.4 Антиутопія4. Нагорода Каннського кінофестивалю.5 Брати Люм’єри5. Саутрек6 Художник-постановщик6. Фільм «Прибуття потягу на вокзал Ла-Сьота»7 «Золота пальмова гілка»7. Вид кіно

Номер слайду 3

Школи кінематографа. Французька. АмериканськаІталійськаІндійська. Японська

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Французька національна школа. Французька національна школа кіно вплинула на розвиток світового кінематографа, і за касовим успіхом вона поступається лише Голлівуду.

Номер слайду 6

Жан-Люк Годар

Номер слайду 7

Франсуа Трюффо

Номер слайду 8

Клод Лелуш

Номер слайду 9

Люк Бессон

Номер слайду 10

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Які ж відмінні риси має французький кінематограф?Найчастіше це достатньо витончене кіно, в якому психологізм і драматизм часто поєднано з деякою пікантністю і красою зйомок, що забезпечує майстерна операторська робота. Художній стиль і своєрідний шарм школи визначають не лише високопрофесійні режисери. Також багато важить плеяда блискучих акторів і актрис:

Номер слайду 11

Жан Габен

Номер слайду 12

Жан-Поль Бельмондо

Номер слайду 13

Ален Делон

Номер слайду 14

Жерар Депардье

Номер слайду 15

Анні Жирардо

Номер слайду 16

Ромі Шнайдер

Номер слайду 17

Катрін Деньов

Номер слайду 18

Луї де Фюнес

Номер слайду 19

Номер слайду 20

П’єра Рішара

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Важливе місце в кіномистецтві посідає творчість Люка Бессона, який використовує такі популярні кіножанри, як бойовик («Леон»), фантастика («П’ятий елемент»)

Номер слайду 23

Фільм «Леон» Це не тільки гангстерська драма, а також кіно, що претендує на високий екстравагантний стиль. Любов, дружба, ненависть – ціла гама почуттів, які втілили актор Жан Рено і тендітна дебютантка – 11-річна Наталі Портман.

Номер слайду 24

У списку «100 кращих фільмів світового кінематографа не англійською мовою» романтична комедія Жана-П’єра Жене «Амелі» посіла друге місце.

Номер слайду 25

Фільм-мюзикл режисера Жака Демі «Шербурзькі парасольки».

Номер слайду 26

Катрін Деньов

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Кінематограф США – скарбниця світового кіномистецтва! Саме ця країна подарувала нам безліч видовищних фільмів від часів Чарлі Чапліна і до сьогоднішніх днів…

Номер слайду 29

Коли ж з`явився Американський кінематограф?

Номер слайду 30

Початком американського кінематографу стало винайдення у 1892 році Томасом Едісоном та Вільямом Діксоном кінетоскопу – апарат для перегляду рухомого зображення, зняті на плівку. Згодом брати Люм`єри розвинули патент.

Номер слайду 31

Найважливіші ознаки цієї школи Це- видовищність, високе мистецтво створення спецефектів. Голлівуд став законодавцем моди насамперед у жанрах кіно, які задовольняли інтереси широкої публіки: комедія, мелодрама, згодом – блокбастер.

Номер слайду 32

Перший фільм, з якого почалася історія Голлівуду був вестерном Сесіла Б. Де Мілля «Чоловік індіанки». До 1920, завдяки швидкому зростанню низки великих студій і виникненню системи кінозірок, тут знімалося близько 800 фільмів щорічно, а сама назва стала символом розкоші, солодкого життя та ілюзорної магії кіно.

Номер слайду 33

Знамениті режисери. Вуді Аллен. Роберт Альтман

Номер слайду 34

Девід Гріффіт. Клінт Іствуд

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Король «німого кіно»Цей мініатюрний геній ( всього 165 см зросту) змусив увесь світ захоплюватися німим кіно, перетворивши акторську гру на величне вміння розказати історію без єдиного слова. Це Чарлі Чаплін. (Ча́рльз Спе́нсер )Мабуть немає більш популярного актора тих часів. Він був і залишається прикладом для багатьох сучасних акторів.

Номер слайду 37

Жанри кіно. Американський кінематограф був дуже різноманітним. У США знімали фільми у таких жанрах, як: фантастика, мелодрама, трилер, комедія, жахи, драма, детектив, пригоди … Але найбільшої популярності набули комедійні, фантастичні, мелодраматичні та фільми жахів. Найпопулярнішим фільмом у жанрі фантастики був фільм «Зоряні війни».

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Не випадкового Голлівуд, де розміщуються найбільші кіностудії називають «фабрикою мрій». Для багатьох глядачів Голлівуд – нібито загадковий палац, де живуть неймовірно прекрасні герої улюблених фільмів та серіалів.

Номер слайду 40

«Алея слави»У цьому надзвичайно гарному місті знаходиться «Алея слави» (Лос-Анджелес)– тротуар, на якому викладені зірки з іменами людей, що внесли величезний вклад у кіноіндустрію.

Номер слайду 41

Перший блокбастер. Першим блокбастером вважається трилер Стівена Спілберга «Щелепи». Цей фільм отримав цілих 3 премії «Оскар» за кращий монтаж, кращий звук та кращу музику.

Номер слайду 42

Зірки сучасного американського кіноІз розвитком кіно розвивалася й гра акторів. Наразі є безліч чудових акторів у різних жанрах, серед яких Бред Пітт, Анджеліна Джолі, Джонні Депп, Камерон Діаз, Леонардо Ді Капріо, Кейт Уінслет, Джейсон Стетхем , Роберт Дауні-молодший та багато інших…

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Засновником американської мультиплікації, творцем першого в історії кіно звукового мальованого фільму («Пароплавчик Віллі») був Волт Дісней (1901-1966).

Номер слайду 45

Видатні заслуги метра анімації відзначено 26 статуетками «Оскар», що стало абсолютним рекордом в історії кінематографії. Він став «батьком» улюблених мільйонами глядачів персонажів: мишеняти Міккі Мауса і качки Дональда Дака.

Номер слайду 46

Серед перших анімаційних творів Діснея – серія з 56 фільмів «Аліса в Країні мультиплікації» за мотивами історії про пригоди Аліси Льюїса Керролла.

Номер слайду 47

У відомих анімаційних циклах «Забавні симфонії» (понад 70 серій) створено справжні шедеври: «Танок скелетів», «Гидке каченя», «Троє поросят».

Номер слайду 48

Майже всі наступні діснеївські фільми можна зарахувати до класики анімаційного кіно: «Білосніжна і сім гномів», «Піноккіо»,

Номер слайду 49

«Фантазія», «Бембі»,

Номер слайду 50

«Попелюшка», «Дамбо», «Сто один далматинець».

Номер слайду 51

Волт Дисней започаткував серію освітніх фільмів, зняв ігрові пригодницькі стрічки («Острів скарбів», «Робін Гуд»), мюзикли («Мері Поппінс)

Номер слайду 52

«Діснейленд-парк»,Пізніше відкрили комплекс з атракціонами «Діснейленд-парк», де діти, оточені персонажами з мультфільмів, потрапляють в атмосферу свята.

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
30 березня 2019
Переглядів
5534
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку