Презентація до уроку "Спадкові захворювання людини. Медико-генетичне консультування"

Про матеріал
Дана презентація є доповненням до уроку "Спадкові хвороби людини. Медико-генетичне консультування". Складається з 22-х слайдів. Містить музичні файли.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У — успіх. Р — радість. О — обдарованість. К — кмітливість

Номер слайду 2

“Є два способи прожити своє життя. Перший — так , нібито ніяких чудес не існує. Другий — так, нібито все на світі є чудом.” Альберт Енштейн

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Основу становить дволанцюгова молекула ДНК з ядерними білками-гістонами.2. Кожен організм має свій видовий набір, який забезпечує передачу спадковості нащадкам.3. Найкраще її будову видно тоді, коли перебуває в метафазі мітозу.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хвороби спадкового походження. Медико-генетичне консультування

Номер слайду 7

Епіграф уроку: Говорячи про генетику непогано було б уточнити,що краще успадкувати таланти, ніж хвороби…

Номер слайду 8

Мета уроку:освітня:сформувати знання про спадкові хвороби і вади людини, з’ясувати їх причини, ознайомитись із завданнями медичної генетики та її значенням для збереження здоров’я і життя людей;розвивальна: розвивати вміння логічно мислити, знаходити закономірності між генетичними порушеннями та станом здоров’я людини;виховна:на прикладі генетичних порушень і пов’язаних з ними вад здоров’я людини виховувати розуміння важливості здорового способу життя.

Номер слайду 9

ʼʼБіологічна мозаїкаʼʼ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У 1986 році було відомо 2 тис. спадкових захворювань, а в 1992 році їх кількість зросла до 5 тисяч. Щорічно в Україні народжується 200 тисяч дітей зі спадковими хворобами. З них 40 тисяч залишаються жити з вродженими вадами. Щороку в світі народжується 90 тисяч розумово відсталих дітей і 150 тисяч тих, кому буде важко вчитися. Чим можна пояснити ці дані? В чому причина??

Номер слайду 12

Медико-генетичне консультування (МГК) –– це один із видів спеціалізованої допомоги населенню, родинам, яка направлена на попередження народження дітей зі спадковою патологією.

Номер слайду 13

Основні завдання медико-генетичного консультування:а) встановлення точного діагнозу спадкового захворювання;б) визначення типу спадкового захворювання в даній сім'ї;в) розрахунок ризику повторення хвороби в сім'ї;г) визначення найбільш ефективного способу профілактики;д) пояснення сенсу зібраної і проаналізованої інформації, медико-генетичного прогнозу і методів профілактики.

Номер слайду 14

Хто повинен звертатися до консультацій?Родини, в сім‘ях яких є діти з вадами і які хочуть мати другу дитину. Якщо хтось у роду хворий. Особи, які живуть у екологічно несприятливих районах. Якщо вік матері – більше 35 років, а батька – понад 40. Якщо мати не може виносити дитину ( були викидні)У випадках усиновлення. У разі безплідного шлюбу ( більше 3 років не має дітей)

Номер слайду 15

 Медико – генетична консультаціяспеціалістів 10-А класу

Номер слайду 16

Гіпертрихоз (синдром “перевертня”)

Номер слайду 17

“Кам’яна людина”

Номер слайду 18

“Географічний” язик

Номер слайду 19

Прогерія

Номер слайду 20

Альбінізм

Номер слайду 21

Синдром “русалки”

Номер слайду 22

“Ніколи шлях до знань не пролягає по шовковій траві, всіяній ліліями: людині доводиться збиратися по голих скелях” Рескін Джон

pptx
Додано
15 жовтня 2020
Переглядів
1304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку