Презентація до уроку "Стародавній Єгипет"

Про матеріал
Вашій увазі пропонуються фрагменти уроків, в яких використовуються: - завдання з усвідомленим вибором учня ( характеристика історичних особистостей, робота з лінією часу); - завдання, які допомагає обрати вчитель( вибрати із запропонованих ті терміни і дати, які відносяться до історії Давнього Єгипту, придумати рекламу, прочитати міф про Осіріса та виконати пантомімою свої ролі, робота з контурною картою); - індивідуалізація навчання за часом і об’ємом, надала можливість здібним учням глибше вивчити питання, поки менш здібні та повільні вивчають обов’язковий матеріал; - три типи модальності та стилі навчання кожної дитини (аудіали, візували, кінестети).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаємо учасників районного семінару – практикуму вчителів історії

Номер слайду 2

Тема “Індивідуалізація як шлях підвищення якості знань учнів”

Номер слайду 3

3000 2600 1347 6 17 15 Розвиваємо хронологічні вміння

Номер слайду 4

Розвиваємо просторові вміння

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Визначити за картинками імена богів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тутмос ІІІ Аменхотеп ІV Рамзес ІІ Характеристика історичних особистостей Завдання Встановити правління фараонів у хронологічній послідовності. Встановити правління фараонів у хронологічній послідовності та дати оцінку політики одного з правителів. Встановити правління фараонів у хронологічній послідовності, написати сенкан про одного з правителів.

Номер слайду 13

Інтерв’ю крізь тисячоліття Вельможа Селянин Раб

Номер слайду 14

Як стати такою багатою людиною, як ви? Яку здобич загарбували знатні єгиптяни під час військових походів? Як ви та інші вельможі ведуть себе при появі фараона? чому вельможі бояться фараона? Розкажіть про своє житло та про слуг, які в ньому працюють. Навіщо потрібну вам сторожа та наглядачі?

Номер слайду 15

Які сільськогосподарські роботи виконують селяни в Єгипті? Які знаряддя праці ви використовуєте? Як селяни боролися з несприятливими природними умовами? Які повинності ви виконуєте?

Номер слайду 16

Як ви стали рабом? Яким ще чином люди ставали рабами? Чому рабів – полонених називають «живими – вбитими»? Як ваш господар ставиться до рабів? Яким чином раби висловлювали своє невдоволення?

ppt
Додано
19 березня 2021
Переглядів
476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку