Презентація до уроку: "Створення таблиць, форм, запитів на вибірку даних і звітів за допомогою майстрів"

Про матеріал

Мета уроку:

ознайомити учнів з алгоритмами створення таблиць, форм, запитів та звітів за допомогою майстрів.

Урок містить теоретичну та практичну частини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1 Поле (атрибут) А структурована сукупність взаємопов’язаних даних певної предметної області 2 Запис (кортеж) Б певним чином вибрані і оформлені дані, призначені для друку 3 Таблиця В рядок таблиці реляційної БД 4 Форма Г імена полів таблиць 5 Запит Д стовпець таблиці реляційної БД 6 Звіт Е засіб відшукання потрібних записів, перетворення таблиць і створення на їх основі нових таблиць Ж відображає дані з таблиці або запиту на підставі описаного користувачем формату З основний структурний елемент БД для збереження інформації

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Учні повинні знати: Учні повинні вміти: означення майстра; алгоритми створення таблиці, форми, запиту та звіту за допомогою майстрів. застосовувати майстри для створення таблиць, форм, запитів і звітів.

Номер слайду 11

Майстер. Створення таблиць за допомогою майстра. Створення форм за допомогою майстра. Створення запитів на вибірку. Створення звітів.

Номер слайду 12

Майстер – програмний модуль баз даних, який здійснює діалог з користувачем, у процесі якого визначаються дані, необхідні для створення певних об'єктів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Створюємо базу даних. Обираємо об'єкт «Таблиці». Обираємо команду «Створення таблиці за допомогою майстра». Обираємо категорію та зразок таблиці. Обираємо поля, які відповідають змісту таблиці, перейменовуємо їх, якщо потрібно. Вводимо ім'я таблиці. Обираємо команду «Ввести дані безпосередньо в таблицю». Натискаємо кнопку «Готово».

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Обираємо об'єкт «Форми». Обираємо команду «Створення форми за допомогою майстра». Обираємо об'єкт на основі якого будемо створювати форму. Обираємо поля для форми. Обираємо зовнішній вигляд форми. Обираємо стиль форми. Вводимо ім'я форми. Обираємо команду «Відкрити форму для перегляду та введення даних». Натискаємо кнопку «Готово».

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Обираємо об'єкт «Запити». Обираємо команду «Створення запиту за допомогою майстра». Обираємо об'єкт на основі якого будемо створювати запит. Обираємо поля для запиту. Обираємо один з варіантів відображення записів з даними: докладно, зведення. Вводимо назву запиту. Обираємо варіант продовженя роботи з запитом. Натискаємо кнопку «Готово».

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Обираємо об'єкт «Звіти». Обираємо команду «Створення звіту за допомогою майстра». Обираємо об'єкт на основі якого будемо створювати звіт. Обираємо поля для звіту. Обираємо за потреби поле, за яким здійснюємо групування. Встановлюємо за потреби порядок сортування. Встановлюємо за потреби види зведення для окремих полів. Обираємо один з варіантів відображення записів з даними: докладно, зведення. Обираємо макет звіту. Обираємо стиль звіту. Задаємо ім'я звіту. Обираємо варіант продовження роботи з звітом. Натискаємо кнопку «Готово».

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

На основі яких об'єктів створюють всі інші? З якими об'єктами БД працювали на уроці?

Номер слайду 41

Учні повинні знати: Учні повинні вміти: означення майстра; алгоритми створення таблиці, форми, запиту та звіту за допомогою майстрів. застосовувати майстри для створення таблиць, форм, запитів і звітів.

Номер слайду 42

ppt
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
6958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку