Презентація до уроку. Тема: Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства

Про матеріал
Презентація до уроку. Тема: Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства

Номер слайду 2

Цілі: навчальна: ознайомити з різновидами інформаційних систем, їх класифікацією; розглянути структуру інформаційної системи, її апаратну та програмну складові; розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати; розвиток гнучкості мислення, предметної уваги; виховна: виховувати інформаційну культуру, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

СИСТЕМА - множина взаємопов'язаних елементів, що утворюють єдине ціле, взаємодіють із середовищем та між собою, і мають мету. ВИВЧАЄМО ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА Інформаційна система - сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів.

Номер слайду 5

Сукупність взаємопов'язаних елементів, яка призначена для реалізації інформаційних процесів, називається інформаційною системою

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Інформаційні технології Технологія – спосіб зробити «продукт» з вихідних матеріалів (з гарантованим результатом!). Нові (комп’ютерні) ІТ – технології, пов’язані з використанням комп’ютерів і програмного забезпечення для збереження, захисту, опрацювання і передачі інформації.

Номер слайду 8

Інформаційні технології описують особливості здійснення інформаційних процесів з використанням комп’ютерної техніки. Інформаційні технології класифікують: • залежно від типів даних, які опрацьовуються під час їх реалізації, наприклад текстові, графічні, числові, мультимедійні інформаційні технології; • за провідним інформаційним процесом, який реалізує ця технологія, наприклад інформаційні технології передавання, опрацювання, зберігання даних; • за основною метою здійснення інформаційних процесів.

Номер слайду 9

Домашнє завдання Вивчити §2 стор. 14-24 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок

ppt
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
4667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку