Презентація до уроку української літератури в 6 класі "Книга в житті людини. Творча майстерня автора від давнини до сьогодення. Сучасний читач"

Про матеріал
Презентація "Незвичайні бібліотеки світу" до уроку української літератури в 6 класі "Книга в житті людини. Творча майстерня автора від давнини до сьогодення. Сучасний читач" допоможе вчителю-філологу прищепити в учнів почуття любові до художньої літератури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайні бібліотекисвіту. Презентація вчителя української мовиІ літератури С. М. Ярмолич Андріївської ШЗСО I-III ступенів Карпівської сільської ради© 2020

Номер слайду 2

Бібліотека - діамант. Національна бібліотека Білорусі — найбільша наукова бібліотека країни, провідний бібліотечно-інформаційний, соціокультурний та соціополітичний центр Білорусі. Заснована 15 вересня 1922 р. як білоруська державна та університетська бібліотека. Розташована у Мінську.

Номер слайду 3

Залізнична бібліотека. Станція Буенавіста - станція громадського транспорту в Мехіко. До 1997 року це була залізнична станція системи Національних залізниць Мексики в Мехіко, а з 2008 року - кінцева станція Приміської залізниці столичного району Мексиканської долини. На його східній стороні розташована бібліотека Васконселос, одна з найбільших публічних бібліотек Мексики.

Номер слайду 4

Книжка в політ В аеропорту італійського міста Барі відкрилася незвичайна бібліотека - книжки, з якої із собою в політ може взяти будь хто не заплативши за неї а ні цента. При цьому в новій бібліотеці стелажі якої розмістилися в одному з кафе у залі очікування немає ніякого каталогу або журналу, обліку щодо того кому коли і який літературний твір було видано. Все заснованого на довірі, повернути книжку можна на зворотньому шляху або надіслати поштою.

Номер слайду 5

Хенд-мей бібліотека Книгозібраня видавництва “Віхія” у місті Матансас, розташованому за сотні кілометрів від кубинської столиці, порівняно із звичайними бібліотеками невелика і загальний фонд налічує понад 600 примірники, проте саме видавництво розміщене у старовинному особняку в історичному центрі міста наклад кожного видання рівно 200 примірників. Усі книжки зроблені вручну з мінімальним залученням копіювальної техніки до бібліотеки видавництво часто заходять туристи в тому числі і з України.

Номер слайду 6

Оригінальна бібліотека. Нещодавно у німецькому місті Штутгарт відкрилася не зовсім звичайна бібліотека. Це сучасний архітектурний шедевр, що нагадує за формою двоколірний кубик Рубика. Коли дивишся на будівлю здалеку, вона нагадує сітку, тому що фасад складено і скляних блоків. Книжки тут розміщені вздовж стін кожного рівня величезної дев'ятиповерхової споруди. У цій оригінальний бібліотеці дуже приємно перебувати, здається, що перебуваєш просто неба.

Номер слайду 7

Книжковий лабіринт. Нещодавно у лондонському виставковому комплексі Southbank Centre сконструювали книжковий лабіринт вхід до якого безкоштовний. Заблукати в ньому не страшно, відвідувачі виходять задоволеними тут можна прочитати будь-яку книжку що розміщена на горі цієї конструкції. Висота стін лабіринту 2,5 м. а його загальна площа 500 квадратних метрів. Це справжній рай для книголюбів.

Номер слайду 8

Книжкові інсталяціїІнсталяція (від англійського installation) установка, розміщення, монтаж — це просторова композиція що складається з безлічі елементів які утворюють одне художнє ціле.

Номер слайду 9

Ось кілька прикладів такого незвичайного бук-арту

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
1853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку