Презентація до уроку української мови 4 клас "Змінювання дієслів за часами"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови 4 клас "Змінювання дієслів за часами" складена до підручника К.Пономарьової, Л.Гайової. На слайдах використано вправи підручника та додаткова творча вправа. Якщо ви завантажите собі шрифт Propysy, то зможете працювати разом з учнями під час дистанційної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінюю дієслова за часами4 клас

Номер слайду 2

ПРИГАДАЙ!Дієслово – це…. Початкова форма дієслова має назву…Дієслова в неозначеній формі означають…. У неозначеній формі дієслова закінчуються на….. Дієслова-синоніми – це…Дієслова-антоніми – це…У реченні дієслово виконує роль...

Номер слайду 3

Діти прочитали оголошення.

Номер слайду 4

ВИВЧИ ПРАВИЛО

Номер слайду 5

ВПРАВА 3

Номер слайду 6

КИТАЙСЬКИЙ ПОВІТРЯНИЙ ЗМІЙТрадиційні китайські повітряні змії відрізняються від західних; вони вважаються мудрими, доброзичливими і приносять удачу. Голови китайських повітряних зміїв драконів розмальовані вручну - тому кожен унікальний, зі своїм характером. Всіх їх об'єднують такі характеристики:• роги оленя, так як безсмертні керують оленями, також олень уособлює довголіття і удачу;• очі тигра - тигр цар звірів, могутній і сильни• вуса сома, що представляють в композиції матеріальне благополуччя (сом є невід'ємною частиною страв на фестивалі Весни);• борода людини - як символ мудрості і таланту (чим довше борода, тим мудріше людина);• тіло, що складаються з сегментів (сороконіжка) - символізує змію.

Номер слайду 7

ВПРАВА 4 З'явилися

Номер слайду 8

Склади речення(усно) за питаннями, дотримуючи зазначеної послідовності. За необхідності використовуй службові слова. Коли? Хто? Що робив? Куди?Коли? Хто? Що робить? Що?Коли? Хто? Що робитиме? Що?

Номер слайду 9

СПИШИ. ПІДКРЕСЛИ ДІЄСЛОВА. ВИЗНАЧ ЧАС ДІЄСЛІВЦя весела тварина трохи нагадує ведмедя. При народженні ці тварини мали білий колір. Прийом їжі триває надзвичайно довго – шістнадцять годин. Ці тварини занесені до Червоної книги. У Китаї за вбивство пандилюдину засуджують до смертної кари. Ця

Номер слайду 10

Дякую за роботу!Домашнє завдання: - вивчи правило на с.104; - виконай письмово завдання на слайдах 3, 7, 9

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 березня 2023
Переглядів
644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку