Презентація до уроку української мови на тему "Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи…( Прислівник як самостійна частина мови. Розряди прислівників)"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови на тему "Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи…( Прислівник як самостійна частина мови. Розряди прислівників)", на якому учні матимуть змогу поглибити знання про прислівник як частину мови, навчаться розпізнавати в текстах прислівники, їх розряди за значенням, визначати граматичні ознаки і синтаксичну роль незмінної частини мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи…Прислівник як самостійна частина мови. Розряди прислівників

Номер слайду 2

Я дуже оригінальна частина мови, адже маю одну надзвичайну рису вдачі – незмінність.

Номер слайду 3

«Пишу грамотно! Говорю правильно!»

Номер слайду 4

Сонце знань “ Прислівник”

Номер слайду 5

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова…» Панас Мирний

Номер слайду 6

Проблемне запитання уроку. Чи залежить успіх людини від знання мови?

Номер слайду 7

Мовленнєва розминка- Скільки частин в українській мові?- Як називається розділ науки про мову, в якому слова вивчаються як частини мови?- На які групи поділяються всі частини мови?- До якої групи відносимо прислівник? - Які форми дієслова ви знаєте? 

Номер слайду 8

Коментоване письмо 21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає День рідної мови. Це день повернення українців до їхньої історичної пам’яті. 21 лютого 1952 року в м. Бангладеш влада жорстоко придушила демонстрацію протесту, спричинену урядовою забороною на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у країні став Днем полеглих за рідну мову. 

Номер слайду 9

Вибірковий диктант Мимоволі, малий, троє, утричі, близький, далеко, ранком, інший, танути, інколи, сонний, вільний, сонно, четверо, тихий, тендітно.

Номер слайду 10

Гра « Поремонтуй слова » НІЖ СО БО, КУ ЗИМ В, ЗУС Ч НА ТРІ,СОН С ПРО НЯ, Ч РУ ПО, КО ЛО В НА, ПА ЗО ЛУ,ТРА В ЗА, ДА ЛЕ З КУ, ХИ Р ВЕ. 

Номер слайду 11

Фразеологічний тренінг Як курка лапою –Як сніг на голову –Як кіт наплакав –Жити на широку ногу –Як мокре горить-Душа в душу-

Номер слайду 12

Творче завдання « Одним словом» Кожного дня – По праву руку –У призначену годину – Перший раз – Босими ногами – При всіх людях –

Номер слайду 13

Слуховий диктант. Оксана Забужко “ Рідна мова”

Номер слайду 14

Гронування“Мова”ніжно

Номер слайду 15

Сенкан Прислівник. Казковий, незмінний. Навчає, захоплює,спонукаєЦе самостійна частина мови. Морфологія

Номер слайду 16

Рефлексія Я знаю…. Я вмію… Я вважаю… 

Номер слайду 17

Домашнє завдання.1. Опрацювати параграф 31 с.170-173 (вивчити правила).2. Вправа 363 письмово3. Скласти лінгвістичну казку про прислівник.

pptx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку