Презентація до уроку української мови. Урок розвитку зв'язного мовлення.Відновлення деформованого тексту.

Про матеріал
Українська мова 2 клас. Презентація на тему: "Урок розвитку зв'язного мовлення. Відновлення деформованого тексту Заєць-невдаха".Підготувала вчитель початкових класів ОНВК №84, Василевська Олена Анатоліївна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

українська мова2 клас. Урок розвитку зв’язного мовлення. Відновлення деформованого тексту Вчитель початкових класів Василевська О. А.

Номер слайду 2

1. Назви відгадки до поданих загадок. Хто вдягнувся в піджачок із дрібненьких голочок? Колір в нього сіруватий, ніс - неначе в поросяти. Доторкнусь до колючок- Він згортається в клубок. -Невеличкий сам на зріст, довгі вуха, куций хвіст.

Номер слайду 3

2. Розглянь малюнки. Дай відповіді на запитання.

Номер слайду 4

Розглянь малюнки. Дай відповіді на запитання.

Номер слайду 5

3. Склади казку за малюнками.4. Який заголовок найкраще розкриває зміст казки? Як ти міркуєш? Поясни. Паличка-виручалочка. Заєць-невдаха. Справжній друг.

Номер слайду 6

5. Прочитай частини тексту. Як ти вважаєш: чи в правильному порядку вони розміщені?Заєць подякував їжачкові за порятунок, засоромився і заплакав. Заєць перестрибував з купини на купину. Їжак дорогу перед собою перевіряв палицею. Аж ось провалився куций у болото по самі вуха. Їжак простягнув невдасі палицю і витяг його з трясовини. Йшов їжак болотом додому. Його наздогнав заєць. Пішли вони разом.

Номер слайду 7

6. Пронумеруй абзаци в послідовності: початок казки, основна частина, кінцівка. Запиши лише основну частину. Бажаю успіхів!

pptx
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
1673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку