презентація до уроку української мови в 3 класі з теми “Антоніми. Українські героїко-фантастичні народні казки . «Котигорошко» (уривок) (українська народна казка)”

Про матеріал
Презентація до уроку української мови в 3 класі з теми “Антоніми. Українські героїко-фантастичні народні казки . «Котигорошко» (уривок) (українська народна казка)” містить матеріал для знайомства учнів із антонімами та зразком української героїко - фантастичної казки "Котигорошко".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Антоніми. Українські героїко-фантастичні народні казки . «Котигорошко» (уривок) (українська народна казка)Українська мова 3 клас

Номер слайду 2

Гра «Передай естафету»- Що таке синоніми? Наведіть приклади.- Які бувають казки?- Чому хазяїн вивіз пана Коцького в ліс?- Кого пан Коцький зустрів у лісі?- Ким він став для Лисички? Зачитайте у тексті.

Номер слайду 3

Гра «Передай естафету»- Чому звірі не захотіли кликати пана Коцького?- Зачитайте куди поховалися звірі? Чому кабан почав тікати?- Який був пан Коцький?- Яка головна думка казки?- Як би ви вчинили на місці звірів?

Номер слайду 4

Казка Два брати жили на світі, був один з них працьовитий, а другий ледачий дуже. Слухай казку про них, друже. Якщо перший брат вставав, другий спати мерщій лягав. Той стоїть, а то сидить. Той мовчить, а той кричить. Той хоробрий і правдивий, той брехливий полохливий. Той розумний, той дурний, той великий, той малий. День і ніч брати сварились і ніколи не мирились. Все, що перший будував, другий миттю руйнував. Хоч брати вже помирились, після них слова лишились. Дуже горді, незалежні, абсолютно протилежні. В мові ці слова живуть, їх антонімами звуть.

Номер слайду 5

Доберіть антоніми до слів: Плач - …, сумувати - …, важкий… .

Номер слайду 6

Робота над казкою «Котигорошко» Ви давно знаєте і любите казки. Бо вони прийшли з маминих чи бабусиних вуст, з гарної книжки, з екрана. Казка веде вас у дивовижний світ. У казках мудрість, хочу вам сказати.І кожен з вас повинен їх читати. Бо, кажуть, казка вчить, як на світі жить.

Номер слайду 7

Прийом “Гронування” КАЗКАДитинство, свято, диво, мрії, добро, чудеса.

Номер слайду 8

Бесіда за змістом казки Назвіть головних героїв казки?- Що трапилося з Оленкою та її братами?- Хто такий Котигорошко?- З чого Котигорошко кував булаву? Як він перевіряв її міцність? Зачитайте в тексті.

Номер слайду 9

Бесіда за змістом казки- Чому Котигорошко вирішив Викувати булаву?- Чому Котигорошко бився зі Змієм? Зачитайте той уривок в тексті.- Чому брати залишили Котигорошка в лісі?- Яким був Котигорошка?

Номер слайду 10

Бесіда за змістом казки- Яку вічну проблему висвітлено у казці? (Двобій добра і зла)- Хто у казці був втіленням зла/добра?- Як би ви вчинили на місці братів?- Яка тема, головна думка казки?

Номер слайду 11

МАЛЕНЬКІ ДОДАЮТЬ КАЗКИ БАГАТО РОЗУМУПродовжіть речення:· Сьогодні на уроці я навчився(-лася?)…· Мені було легко…· Мені було важко…· Я відчуваю, що мені потрібно… Завдання додому С.64, вивчити правило, С.65-67 читати та переказувати, виписати з казки уривок, що найбільше сподобався.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку