Презентація до уроку "Урок - подорож країною «Відсотків»"

Про матеріал

Мета: відпрацювати навички застосування поняття про відсотки й алгоритм знаходження відсотків від числа під час розв'язування задач; формувати навички самостійної роботи, уміння застосовувати на практиці здобуті теоретичні знання; розвивати логічне мислення і обчислювальні навички; через застосування ігрових моментів активізувати мислення;формувати культуру математичних записів та мови; виховувати позитивне ставлення до навчання, упевненість у своїх силах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок - подорож країною Відсотків. Підготувалавчитель математики та інформатики. Макарова Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Девіз уроку: Працюємо дружно, плідно, сумлінно, Щоб вивчити математику на «відмінно».

Номер слайду 3

Місто. Всезнайко

Номер слайду 4

Варіант 11. Відсотком називається...2. Запишіть дріб 0,02 у відсотках.3. Запишіть дріб 0,682 у відсотках.4. Запишіть дріб 0,4 у відсотках.5. Запишіть у вигляді десяткового дробу 8%.6. Запишіть у вигляді десяткового дробу 130%.7. Запишіть у вигляді звичайного дробу 5%.8. 1% гривні — це...9.1 сантиметр — це один відсоток...10. Виразіть у кілограмах 4% від тони.11. Скільки відсотків становить вся величина?12. Запишіть дріб 34 у відсотках.  Варіант 21. Сота частина числа називається...2. Запишіть дріб 0,04 у відсотках.3. Запишіть дріб 0,784 у відсотках.4. Запишіть дріб 0,6 у відсотках.5. Запишіть у вигляді десятковогодробу 9%.6. Запишіть у вигляді десяткового дробу 150%.7. Запишіть у вигляді звичайного дробу 7%.8. 1% гектара — це...9. 1 кілограм — це один відсоток...10. Виразіть у метрах 5% від кілометра.11. Скільки відсотків становить половина будь-якої величини?12. Запишіть дріб 18 у відсотках.

Номер слайду 5

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Варіант 11. Сота частина числа.2. 0,02 = 2%3. 0,682 = 68,2 %4. 0,4 = 40%5. 8% = 0,086. 130% = 1,37. 5% = 51008. 1 копійка.9. Метра.10. 40 кг.11. 100%.12. 34 = 3:4 = 0,75 = 75%Варіант 21. Відсотком.2. 0,04 = 4 %3. 0,784 = 78,4 %4. 0,6 = 60%5. 9% = 0,096. 150% = 1,57. 7% = 71008. 1 ар.9. Центнера.10. 50 м.11. 50%.12. 18 = 1:8 = 0,125 = 12,5%{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}

Номер слайду 6

Місто. Розгадайко

Номер слайду 7

Задача 1. Полуниці містять у середньому 0,06 цукру. Скільки кілограмів цукру міститься в 15 кг полуниць? Задача 2. Полуниці містять у середньому 6% цукру. Скільки кілограмів цукру міститься в 15 кг полуниць?

Номер слайду 8

Місто Історичне

Номер слайду 9

Місто Веселунчик

Номер слайду 10

Місто Предметник

Номер слайду 11

Вулиця Біологічна. Організм дорослої людини на 70% складається з води. Яка маса води в тілі людини, який важить 76 кг? Розв’язання 1) 76 : 100 = 0,76 (кг) 1% від маси людини;2) 0,76 * 70 = 53,2(кг) маса води Відповідь: 53,2 кг.

Номер слайду 12

Вулиця Економічна. Вкладник поклав до банку 20000 грн під 16% річних. Яка сума буде на рахунку через рік? Розв'язання1) 100+16=116 (%) – через рік буде на рахунку від початкової суми.116%=1,162) 20000*1,16=23200 (грн.) – сума буду через рік на рахунку. Відповідь: 23200 грн.

Номер слайду 13

Вулиця Географічна. Річка Псел має довжину 717 км. На територію Сумщини припадає 48,8 % усієї її довжини. Скільки км. р. Псел протікає територією Сумської області?Розв’язання717:100*48,8 = 349,896 (км) р. Псел протікає територією Сумської області. Відповідь: 349,896 км.

Номер слайду 14

Вулиця Хімічна. Розчин містить 18 % солі. Скільки грамів солі міститься в 340 г цього розчину?Розв’язання340:100*18=61,2 (г) солі. Відповідь: 61,2 г .

Номер слайду 15

Вулиця Геометрична. У трикутнику одна сторона дорівнює 8 см, а друга становить 125 % першої, а третя – 70% другої. Знайдіть периметр трикутника. Розв’язання1) 8 * 1,25 = 10 (см) — довжина другої сторони трикутника.2) 10 * 0,7 = 7 (см) — довжина третьої сторони трикутника.3) Р = 8 + 10 + 7 = 25 (см) — периметр трикутника. Відповідь: 25 см.

Номер слайду 16

Місто Спостережливе

Номер слайду 17

1) 0,02 : 4 · 1000;2) 16 : 0,8 · 100;3) (0,1 + 0,9 : 0,45) : 0,07;4) 2,4 · 3 – 2,4 : 3.5) 12,7 : 0,1+ 9,4 · 0,16) (589:100 – 5) · 0,21) 52) 20003) 304) 6,45) 127,946) 0,178

Номер слайду 18

Місто Ігрове

Номер слайду 19

50 %25 %10 %75 %

Номер слайду 20

«Незакінчене речення» Сьогодні на уроці я дізнався… Я зрозумів, що… Мої досягнення на уроці…

Номер слайду 21

Інструктаж щодо виконання домашнього завдання. Повторити §34 Виконати № 120, 124, с.336, 1494* - 10-12 б. На повторення № 115, с.336

Станьте першим, хто оцінить розробку

Щоб залишити свій відгук, необхідно зареєструватись.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
pptx
Додано
11 лютого
Переглядів
368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку