Презентація до уроку "Уявлення про ймовірність події".

Про матеріал
Мультимедійна презентація до уроку "Уявлення про ймовірність події". Мета. Ознайомити учнів із поняттям «подія», «неможлива подія» , «вірогідна подія», «рівноймовірна подія», «малоймовірна подія» , «дуже ймовірна подія», «випадкова подія». Вчити дітей відрізняти події, пояснювати і аналізувати можливість появи події. Розвивати вміння мислити, аналізувати, працювати у групі, працювати самостійно, висловлювати свою думку та захищати її. Виховувати національну гідність , любов до рідної мови, повагу один до одного та до думки інших.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уявлення про ймовірність події.

Номер слайду 2

Раз, два, три,чотири, п’ять-Починаєм працювать. Будем добре міркувать Знань хороших набирать.

Номер слайду 3

«Країна Ймовірності»Дуже ймовірна подія Рівноймовірна подія Малоймовірна подія. Регіон Неможливих подій. Вірогідна подія

Номер слайду 4

1 подія Після ночі обов’язково настане день .2 подія Після неділі настане понеділок3 подія. В коробці лише червоні кульки. Можливість витягнути червону кульку є вірогідною. Регіон ВірогідностіТам оселилися події ,які обов’язково відбудуться за певних умов.

Номер слайду 5

У коробці є 8 синіх кульок і одна зелена. Ймовірність витягнути синю кульку є дуже ймовірною - пояснює нам королева Ймовірність.2 подія. У класі навчається 6 дівчат і 2 хлопці. Ймовірність що в клас зайде дівчина є дуже великою3 подія Коли до нас у школу приїде відома артистка Jerry Heil, яка цього річ поїде на співочий конкурс Євробачення, ймовірність, що її пісні сподобаються учням і вчителям дуже велика. Регіон Дуже Імовірних Подій Тут проживають події, які відбудуться з великою вірогідністю.

Номер слайду 6

1 подія Завтра падатиме дощ.2 подія У пеналі 5 ручок і 5 олівців. Ймовірність витягнути ручку чи олівець є рівно ймовірними.3 подія Півкинута монету впаде числом чи гербом. Ці події є рівноймовірними. Регіон Рівноймовірних подій Тут проживають події, в яких імовірність відбутися або не відбутися однакова.

Номер слайду 7

Регіон Малоймовірних Подій1 подія Комета , яка летить у космосі впаде на Землю. Ця подія є малоймовірною.2 подія У ящику 9 груш і одне яблуко. Ймовірність витягнути яблуко є малоймовірною3 подія. Серед 100 білетів один виграшний. Ймовірність купити саме виграшний є дуже малою( малоймовірною)Тут проживають події, які відбудуться з малою вірогідністю.

Номер слайду 8

Регіон Неможливих подій1 подія. Після зими настане осінь..2 подія Під час підкидання 2 гральних кубиків випаде 13 очок.3 подія. За невиконане завдання вчитель поставить найвищий бал. Тут проживають події, які не можуть відбутись за жодних обставин.

Номер слайду 9

— В мене є така картина —Краща від усіх!Не картина —дивина. Над горою — низина. Спіють яблука,малина,Зверху- валить сніг. На гілках сидять зайчата,По ставку пливуть курчата, Їжаки летять. Світить сонце,сяють зорі. Жолуді на осокорі гронами висять.(Платон Воронько)ПЕРЕПЛУТАНІ ПОДІЇ

Номер слайду 10

Як летів я небом пішки,Бачив, як великі кішки. Від мишей втікали в нори,Як з річок стікали гори, Як верблюд на дні морському. Загорав в піску сухому. Як кити серед пустеліЗбудували три оселі. Бачив: білка із сім’єю. Оселилась під землею,Кріт в дуплі жив між гілками,Смакували там грибами. А до нього на обід. Напросився кріт-сусід. Бачив я з небес рожевих. Синій цвіт в садах вишневих,В лісі – бджіл, що скрекотіли,І сорок, що мед носили.(Наталія Погребняк) ПЕРЕПЛУТАНІ ПОДІЇ

Номер слайду 11

Пограти гру у вимкненому телефоніПісля суботи настане неділя. Підкинувши гральний кубик вибити число1 На цифровій лінії навмання тикнувши у число попасти у непарне число Вивчивши добре урок отримати хорошу оцінку. вірогіднонеможливо. Рівноймовірно. Малоймовірно дуже ймовірно. Встановіть відповідність

Номер слайду 12

Розмістити події в колонкахвірогідно неможливорівноймовірномалоймовірнодуже ймовірно Д А Б В Г І Є Е  Ж  З     И   вірогідно неможливорівноймовірномалоймовірнодуже ймовірно                    За даними таблиці створіть стовпчасту діаграму.

Номер слайду 13

Гра «Так-Ні»

Номер слайду 14

РЕФЛЕКСІЯ

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
6 березня
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку