Презентація до уроку-узагальнення з теми " Клітина"

Про матеріал
В презентації надано основні форми ігрових завдань для уроку-узагальнення з теми "Клітина"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЛІТИНА - УНІВЕРСАЛЬНА ОДИНИЦЯ БУДОВИ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВ Девіз уроку: “ Той, хто грає, той і мислить, бо його душа розбуджена”

Номер слайду 2

Конкурс „Швидкі запитання” Збільшувальні прилади…. Головна частина збільшуваних приладів… Основні царства живих організмів… Одиниця будови всіх живих організмів… Ввів в науку термін „клітина”… Чому мікроскоп називаеться світловим?… Як дізнатись про збільшення мікроскопу?..

Номер слайду 3

Термінологічне лото

Номер слайду 4

Органели клітини Хон-мі-дрії-то Зо-со-лі-ми Лаз-то-ци-ма-п Ор-дя Ти-лас-ди-п Бра-мем-на Лек-ком-п-с Іж-дьл-ог

Номер слайду 5

Органели клітини Мітохондрії Лізосоми Цитоплазма Ядро Пластиди Мембрана Комплекс Гольджі

Номер слайду 6

Підпищи назви основних органел клітини https://learningapps.org/5429597

Номер слайду 7

ПІЗНАЙ КЛІТИНУ

Номер слайду 8

Г Р А “ Впізнай мої ознаки? “ Я – рослинна Я- тваринна клітина клітина 1.Не маю клітинної стінки 2. Маю клітинну стінку 3. Маю вакуолі. 4. Наявні пластиди. 5. Маю органи руху 6. Пластиди відсутні . 7.Живлення гетеротрофне. 8.Відбувається фотосинтез. 9.Маю тільки мембрану. 10. Не маю ядра.   1 5 6 7 9 2 3 4 8

Номер слайду 9

Про яку клітину йде мова? Ми чуємо часто: “Клітина жива!” А як же вона промовляє слова? Як ходить в крамниці, в кіно, в магазин? Чи є для клітин особливий бензин? Тепер я вже знаю: організми – це дім,  де мешкає разом багато клітин. І кожна клітина в цім домі жива, І в кожній клітині ядро - голова. Не треба клітинам ходить в магазин Їх функція – створювати їжу самим. І зайві в розмові усі ці слова…. Хлоропласти в клітині - … жива!

Номер слайду 10

ПІЗНАЙ ОРГАНЕЛИ

Номер слайду 11

«Закінчи речення». 1. У клітині тварин вакуолі з клітинним соком… 2. Тваринна і рослинна клітини мають спільні органели: … 3. Клітинна стінка характерна тільки для… 4. Клітинна стінка рослин має пори, через які… 5. Внутрішній вміст тваринної і рослинної клітин називається… 6. Органела, яка забезпечує клітини енергією,— це… 7. Включення мають… 8. Ядро – це центр….

Номер слайду 12

Гра « Зелена скринька» У національній українській символіці ця рослина уособлює дівочу красу і вроду, жіночість, сімейне благополуччя й достаток. Ця рослина вважалась «весільним деревом» і була обов'язковою учасницею весільного обряду. Нею оздоблювали весільні короваї, весільні рушники, вбрання нареченої, щоб підкреслити її чистоту та дівочу невинність, а також одяг молодого та весільні вінки. Українці відтворюють символи цієї рослини у вишивці на сорочках, рушниках, у розписі посуду, в кованих виробах, у різьбленні, в барельєфному прикрашанні житла, у розписах печей в хатах, гончарних виробах, у гравюрі, а також, в окремому виді української творчості - в писанках.

Номер слайду 13

Калина

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Плоди калини стали символом мужності людей, що віддали своє життя боротьбі за Україну. Тому калина символізує мужність і незламність духу в боротьбі за незалежність рідного краю, благородний порив виборювати свободу й гідність людську. Для українців, що відстоювали загальнонаціональні інтереси, вели непримиренну боротьбу з поневолювачами, девізом стало: -А ми тую червону калину підіймемо, -А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо…

Номер слайду 16

У калини китиці червоні, Білі-білі квіти у калини. Я тримаю китицю червону, А здається – усміх України. Посадіть калину в чистім полі Хай вона освятить час! Вона любить дуже волю, Хай же воля любить нас!

Номер слайду 17

Домашнє завдання: 1.1.Завдання для всього класу. Підручник: повторити матеріал теми 1.2.Індивідуальні та творчі завдання. Скласти казку про клітину. Зробити модель клітини з пластиліну. Підібрати цікаву інформацію про одноклітинних тварин: амебу й евглену зелену.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дрешер Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 жовтня 2019
Переглядів
2749
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку